MotoGP

Rins: „Összeálltak a részletek ahhoz, hogy nyerjünk néhány versenyt”

A Suzuki spanyolja volt az egyik legkiegyensúlyozottabb versenyző a MotoGP sepangi tesztjén, ugyanakkor azt továbbra is nehéz feladatnak tartja, hogy harcba szálljanak a vb-címért.
Kiváló tesztet teljesített Malajziában Alex Rins és a Suzuki: szerdán és csütörtökön a második legjobb időt motorozta a fiatal spanyol, s bár pénteken kicsúszott a top 10-ből az összesített eredménylistán, így is roppant kiegyensúlyozott volt, ugyanis mindenkinél több 1:59-es kört futott. Csak összehasonlításképp: a Ducatik csütörtökön 2:00,7-es átlagú versenyszimulációt produkáltak, egyedül Maverick Vinales és a Rinshez hasonlóan rövidebb etapokat produkáló Marc Marquez tudott hasonló vagy esetleg jobb produkciót letenni az aszfalra ilyen tekintetben. A harmadik MotoGP-s idényére készülő versenyző, aki pénteken egy új vázat is kipróbált a GSX-RR-hez, így összegezte a sepangi gyakorlás tapasztalatait:

„Biztató érzések töltöttek el. Sikerült javítanunk a motoron a versenyhez képest, egyértelmű, hogy most már jobb, mint volt a futamon. De tovább kell dolgoznunk, és Katarban is várnak még ránk dolgok, amiket ki kell próbálnunk, mivel itt nem jutott rá időnk. Mindenesetre érdekes bajnokságra van kilátás: sok versenyző lesz az élbolyban, nagyon magas a színvonal. Meglátjuk, mi fog történni. Katarig a mérnökök kielemzik a három nap során gyűjtött adatokat. Rengeteg 1:59-es kört teljesítettünk, ami jó hír. Elemezniük kell, hogy találhatnak-e valami újdonságot, de én most elégedett vagyok. Úgy vélem, az alapunk most valamelyest jobb, mint tavaly, ezt Katarban is meg kell erősítenünk, de jó irányba haladunk. Tény, hogy a hőségben rendkívül erős és konstans köröket teljesítettünk. Nyugodt vagyok, hiszek a projektben, a motorban, és a Suzuki is keményen dolgozik.”

Amikor arról kérdezték, hogy aggodalommal töltötte-e el a Ducatik nyers tempója, amely révén az első négy helyet kisajátították, így felelt a spanyol: „Nem, mert a futam teljesen más lesz, ez egyértelmű. A Ducati egy körön mindig rendkívül gyors, de meglátjuk, mi fog történni” – fogalmazott a Crash.net hasábjain. Rinst egyébként több rivális azok közé sorolta Malajziában, akikre komolyan oda kell figyelni 2019-ben, maga a motoros azonban továbbra is „csak” futamgyőzelmek megszerzését tűzi ki célul maga elé az egy hónap múlva rajtoló szezonra: „Nehéz lesz, mert már futamot nyerni sem egyszerű. De úgy vélem, összeálltak a részletek ahhoz, hogy nyerjünk néhány versenyt.”

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások