MotoGP

Rivola: „A hatékonyság kulcsfontosságú az Apriliánál”

A Ferraritól nemrég leigazolt új csapatvezető először beszélt arról, milyen célkitűzésekkel érkezett meg a noale-i gyártóhoz és milyen elvárásokat támaszt a versenyzők elé 2019-ben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Massimo Rivola hosszú éveket dolgozott a Ferrari Formula-1-es alakulatánál – illetve korábban többek között a Minardinál és a Toro Rossónál –, az idei évtől kezdve viszont az Aprilia MotoGP-s csapatának vezetőjeként dolgozik tovább, ezzel is enyhítve Romano Albesiano feladatait. Rivola a MotoGP.com weboldalnak beszélt a váltásról és az előtte álló időszakról:

„Egy hete kezdtem, és nem akarom azt mondani, hogy fogalmam sincs, mi vár rám, de elég nagy kihívás áll előttem, mivel sok embert kell megismernem a cégben, a paddockban és ebben a világban. Egyelőre úgy tűnik, az F1 sokkal ridegebb, míg a MotoGP nyitottabb, de ezt még nem tapasztam meg a MotoGP paddockjában. Úgy vélem, értékes tapasztalatot hozhatok magammal nem is csak a Ferraritól, hanem a kisebb csapatoktól, a Minarditól és a Toro Rossótól.”

„Az Aprilia elég kis csapat, szóval nálunk a hatékonyság kulcsfontosságú. Úgy gondolom, olyan cégünk és versenycsapatunk van, ahol a szakemberek óriási tapasztalattal rendelkeznek és már mindent megnyertek. 56 vb-cím és 294 futamgyőzelem a nagydíjversenyzés világából, jelenleg viszont az Aprilia még nem vette fel a tempót, viszont minden hozzávalónk megvan ahhoz, hogy ezt megtegyük. A cél az idei szezonra, hogy fejlődjünk, főleg a motorral. A személyes célom, hogy minden nem technikai dolgot levegyek Romano Albesiano válláról, aki egy nagyszerű technikai igazgató, hogy így tudjuk több időt koncentrálni a teljesítményre és a motor fejlesztésére.”


Rivola arról is beszélt, mit vár az Aleix Espargaro, Andrea Iannone párostól és a tesztmotorosnak igazolt Bradley Smithtől: „Továbbra is nagy rajongója vagyok a Formula-1-nek, de oly sok év után komoly motivációt éreztem, hogy az Apriliához kerüljek, amely márkát nagyon szeretek. Nem ismerem a versenyzőket, egyiküket sem, hamarosan találkozom velük, amit már nagyon várok. Úgy vélem, Aleix egy harcos, nagyon tetszik a hozzáállása, és szerintem azt fogom kérni tőle, hogy ugyanezt csinálja továbbra is.”

„Ami Andreát illeti, ő egy nagy tehetség, és úgy gondolom, a Ducatinál és a Suzukinál szerzett tapasztalatai jobb és komplettebb, és főként érettebb motorossá tették őt, és azt is várom tőle, hogy egy olyan csapatjátékos legyen, aki Aleixcsel együtt vezetni tudja az alakulatot. Bradley előtt szintén nagy feladat áll, hiszen végre egy igazi, különálló tesztcsapatunk van, szóval fontos lesz, hogy a visszajelzései megegyezzenek Andreáéval és Aleixével. Még egyszer mondom: a csapatként való együttműködés kulcsfontosságú lesz ebben az évben.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások