MotoGP

Rossi: „A Yamahának több erőfeszítést kell tennie”

Az olasz versenyző arról nyilatkozott, hogy mivel ugrotta át a hangvillásokat a Ducati és a Honda, valamint az új fejlesztések teszteléséről is beszélt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Yamaha 25 versenyes nyeretlenségi szériáját ugyan sikerült megszakítania Phillip Islanden Maverick Vinalesnek, ám a japán gyártó versenyzői továbbra sem érzik azt, hogy fel tudnák venni a versenyt az elmúlt években egyre sikeresebb Ducatival, valamint a Hondával, amellyel Marc Marquez zsinórban három világbajnoki címet zsebelt be.

A sepangi futamon sokáig vezető, de végül elcsúszó Valentino Rossi arról elmélkedett, hogy vajon mi okozhatja ezt a jelentős különbséget, amely az előző szezonok során kialakult. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Az elmúlt másfél évben nagyon megváltozott a MotoGP technikai helyzete. A Ducati volt az első csapat, amely szintet lépett a mérnökeik minőségével és ezzel közelebb kerültek az F1-es szinthez. Most már a Honda is követte őket és szerintem ahhoz, hogy újra nyerhessünk, nekünk is hasonló erőfeszítéseket kell tennünk a Yamahával.”

Bár érdekes módon egyszerre ritkán szerepelnek jól adott pályákon, a „Doktor” szerint a csapattárs Vinales 90%-ban ugyanazokat a problémákat emeli ki a motorral kapcsolatban, mint ő, így ha a spanyol tesztel egy új fejlesztést, abból ő is profitálhat: „Ha Vinales új cuccokat kap, akkor én is örülök, hiszen nem csak ő próbálgat szívesen ilyeneket. Mindketten ugyanazokat a problémákat emeljük ki és szinte mindig egyetértünk a motor fejlesztési irányával kapcsolatban. Én tényleg örülök, mikor új dolgokat tesztelünk, mert legalább teszünk valamit a javulás érdekében.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások