MotoGP

Rossi és Vinales is bizakodva várja a bronzcsatát

Mindössze két pont választja el egymástól a két yamahást az összetett harmadik helyéért zajló csatában, így számukra egyértelműen a vb-dobogó a tét a hétvégi Valenciai Nagydíjon.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Valentino Rossi 195, Maverick Vinales 193 ponttal áll a valenciai évadzáró előtt a tabella harmadik és negyedik helyén, s mivel Andrea Dovizioso már elérhetetlen távolságban van tőlük, ahogy az őket követő Alex Rins sem tudja befogni a párost, a két yamahás egymás között játszhatja le a vb-bronzért zajló csatát. Rossi felemás előjelekkel várhatja a futamot, hiszen két hete Sepangban a bukásáig vezette a versenyt, Valenciában viszont 2004-ben győzött utoljára, sőt az utóbbi években dobogós helyezést is ritkán szerzett ott – pedig ez az utolsó esélye az olasznak, hogy megakadályozza, hogy ez legyen az első nem-ducatis éve a karrierjében, amikor nem nyert egyetlen nagydíjat sem.

„Érdekes hétvége lesz ez számunkra, mivel ezen a pályán általában nem szoktunk gyorsak lenni, de az utóbbi futamokon sikerült valamelyest előrelépnünk” – idézi Rossit a Movistar Yamaha előzetes sajtóközleménye. „Malajziában például egész hétvégén és a futamon is gyorsak voltunk. Sajnos a verseny maga nem végződött jól, de így is maradtak pozitívumok. Valenciában is megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, szeretnénk jó eredménnyel zárni az idényt. Aztán jönnek a valenciai és jerezi tesztek, szóval intenzív heteink lesznek” – utalt a jövő heti és a november végi kollektív gyakorlásokra a „Doktor”.

Mindeközben Vinales Phillip Islanden már megtörte a saját és a Yamaha nyeretlenségi szériáját, ráadásul Valenciából is szép emlékei lehetnek, hiszen öt éve ott szerezte meg a vb-címet a Moto3-asok között. „Nagyon bizakodó hangulatban érkezem Valenciába. Nagyon szeretem a Ricardo Tormo Circuitet, a vonalvezetése igencsak fekszik a stílusomnak. A tavalyi verseny nem sikerült jól, de idén mindent beleadok, hogy újabb győzelemmel zárjam a szezont. Nagyon magabiztos vagyok. A célom most, hogy megszerezzem a harmadik helyet a világbajnokságon, amihez nagyon közel vagyunk, egy ilyen évad után ez egy kisebbfajta siker lenne számunkra” – fogalmazott a spanyol.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások