Egyéb autósport

Rossi: „Jövőre én is rajthoz állok a DTM-ben”

Úgy tűnik, hogy Andrea Dovizioso példája ragadós lett, hiszen azután hogy az olasz MotoGP-pilóta kipróbálta magát a német túraautó bajnokságban, a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi is jelezte, jövőre akár a DTM-ben is összejöhet a párbaja Dovival.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Bármilyen szokatlan is lehet a szurkolók számára, de egyre több autóversenyző szeretné próbára tenni a tudását kétkeréken – Lewis Hamilton után nemrég Charles Leclerc is bejelentette, kipróbálna egy MotoGP-s motort –, ugyanakkor a motorversenyzők is bizonyítási vággyal tekintenek az autósport különböző szakágaira. Marc Marquez és Valentino Rossi már F1-es autót is kipróbált, míg legutóbb Andrea Dovizioso már egy DTM versenyhétvégén is részt vett Misanóban, ráadásul nem is szerepelt rosszul. Nemrég robbant a bomba, miszerint a kilencszeres világbajnok Rossi ígéretet tett arra, hogy jövőre ő is kipróbál egy DTM versenyautót, sőt, szabadkártyával rajthoz áll az egyik viadalon.

Minderről a DTM főnöke, Gerhard Berger számolt be, aki kihasználta azt, hogy a sorozat Olaszországba látogatott, és meggyőzte a Doctort egy személyes találkozó alkalmával.

„Sajnos idén erre már nem kerül sor, ugyanis Rossi yamahás szerződése erre nem ad lehetőséget. De megállapodtunk abban, hogy jövőre próbára teszi magát a DTM-ben. Ráadásul Dovizioso is bejelentette, szívesen versenyezne honfitársával a mi sorozatunkban, így jövőre, ha ismét eljövünk Misanóba, létre is jöhet kettejük csatája négykeréken” – állította Berger, míg a kilencszeres világbajnok csak annyit tett hozzá: „Jövőre én is rajthoz állok a DTM-ben.”

Ha ez valósággá válik, akkor egy újabb érdekes Rossi-Dovizioso párviadalnak lehetünk majd szemtanúi.

Fotó: Yamaha Team

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások