Egyéb motorsport

Rossi Moor meghódította Amerikát: megnyerte az Ohvale Talent Cupot!

Elkápráztatta a nézőket az amerikai-magyar Rossi Moor hétvégi teljesítménye. Az Ohvale Talent Cupot első alkalommal rendezték a kontinensen az Ama Superbike betétfutamaként.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Rossi Moor már a szabadedzéseken több másodperccel vezetett a mezőny előtt, majd megnyerte a Superpole-t és a futamot is. Az egyáltalán nem gyenge mezőnyben tisztán látszott, hogy Rossi  már két éve Európában készül, spanyol minta alapján a Sport&Events Academy irányításával, azért, hogy hamarosan az élvonalban szerepelhessen. Az Egyesült Államokban is nagy hiányt szenved az utánpótlás nevelés, ezért valószínűsíthető, hogy hamarosan a Stefano Favaro által alapított Academy szakemberei amerikai fiatalokkal is dolgoznak majd.

Rossi Moor így értékelte a hétvégi teljesítményét: „Csütörtökön érkeztünk meg, a jetlag miatt kicsit fáradt voltam, de amint újra motorozhattam ez rögtön elmúlt! Pénteken szabadedzések voltak, ahol a pályát tanulmányoztam és a futómű beállításokon dolgoztunk. Nagyon megtetszett ez a pálya, mert  igazán technikás. Szombaton voltak még szabadedzések, Superpole és két verseny.”

„A Superpole új volt nekem, mert még nem volt ilyen egy körös időmérőm, de megnyertem és az első versenyt is. Mindeközben a többiek is folyamatosan fejlődtek, a fő verseny 12 kör volt, azt is sikerült nagy előnnyel megnyernem. Tetszett a szervezés, alig várom, hogy jövőre is mehessek ezen a kupán, ami viszont elvileg már több fordulós lesz. Jó érzés volt találkozni az amerikai barátaimmal és a szurkolókkal, illetve nagyon büszke vagyok rá hogy több, mint 450 új rajongóm lett a Facebookon ezen a hétvégén!”

Stefano Favaro végig Rossi mellett volt és több szempontból is nagyon jó döntésnek értékelte, hogy elutaztak a versenyre: „Amikor megtudtam, hogy van ilyen lehetőség, éreztem, hogy ott kell lennie Rossinak! Ez a hétvége elképesztő volt, hiszen a Superbike betétfutama volt az Ohvale és itt egészen más kultúrája van a motorsportnak. Rengeteg az érdeklődő, nagyon sok család érkezik, hiszen mindenféle programok színesítik a versenyek közötti időszakokat is.”

„Nem csak azért örülünk, mert Rossi az első amerikai bajnok lett a sorozatban, hanem azért is mert rengetegen figyeltek fel a nagyszerű teljesítményére, amely a jövőben jövedelmező lehet majd számunkra. 12 évesen az első helyezésért nyert egy Ohvale 160 cc motort, a Superpole-ért pedig egy LS2 karbon sisakot is. Élőben adták a vele készült interjút a Superbike futam előtt és az amerikai média számos platformján írtak róla, úgyhogy azt hiszem, nagyon elégedettek lehetünk! Most utazunk haza és jön a következő olasz bajnoki forduló, ahol, bár nem lesz könnyű dolgunk, de matematikailag még mindig van esélyünk akár a bajnoki cím megnyerésére is!”


Rossi külön örömére a korábbi MotoGP-futamgyőztes és Moto2-es világbajnok Toni Elías is gratulált neki és ellátta személyre szabott tanácsokkal.

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások