MotoGP

Rossi továbbra is az első gumival szenved

Ahogy pénteken, úgy szombaton is ez okozta a fő problémát a „Doktor” számára a Katari Nagydíjon, aki emiatt roppant kemény futamra számít a 14. rajthelyről indulva.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Miközben Maverick Vinales pole-t szerzett a Monster Yamahával, Valentino Rossi szombaton is folytatta a szenvedést Katarban: a harmadik edzésen esélye sem volt beverekednie magát a legjobb tíz közé, majd a Q1-ből sem tudott továbbjutni, így végül mindössze a 14. helyre kvalifikálta magát. A 40 éves olasz ismét az első gumival szenvedett, s arról, hogy ezúttal tényleg bajban van, nyilatkozatának szokatlan kurtasága árulkodik a legjobban:

„Ma ugyanazzal a problémával küszködtem, mivel délután gondjaim voltak az első gumival. Szóval bajban vagyunk, mert elég lassú vagyok. Nem érzem jól magam a motor elejével, ráadásul tönkre is tesszük a gumit, szóval nehéz és kemény verseny lesz” – idézi Rossi szavait a Crash.net szakportál.

Rossi emellett már a szezonnyitó hétvégén elhasználta az aero-idomokat érintő egyetlen idény közbeni változtatási lehetőséget is: a „Doktor” pénteken még a korábbi változattal hajtott pályára, szombaton viszont már a Vinales által is favorizált új verzióval is körözött. A 24. szezonjára készülő motoros szerint azonban a Yamaha eleve nem tervez további fejlesztéseket az évad közben ezen a téren:

„Ez volt a tervünk, hogy kipróbáljuk, mert Mavericknek nagyon bejön ez a szárny, Quartararo és Franco viszont a régit használja, de nincs nagy különbség közöttük. Én azt mondtam, jobb a régi verziónál maradni és alkalmazkodni hozzá, de a Yamaha azt mondta, nem biztos, hogy lesz-e egy továbbfejlesztett változat a szezon közben.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások