MotoGP

Sajtó: Közel a 2022-ig tartó megállapodás Marquez és a Honda között

A Motorsport.com úgy tudja, már előrehaladott állapotban járnak a tárgyalások arról, hogy az immár nyolcszoros világbajnok spanyol a 2020 végén lejáró szerződése utáni két évben is a Repsolnál versenyezzen.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A hétvégi Thaiföldi Nagydíjon aratott győzelmével Marc Marquez már nyolcadik világbajnoki címét szerezte, ebből a hatodikat a MotoGP-ben. Mivel a spanyol 2013-as királykategóriás debütálása óta a Repsol Hondánál versenyez, értelemszerűen minden alkalommal az ő színeikben győzött. Jelenleg 2020 végéig érvényes a szerződése, azaz még bő egy évig, ám a Motorsport.com szakoldal úgy tudja, már néhány hónapja megkezdődtek a tárgyalások a két fél között, s eléggé előrehaladott állapotban is járnak, úgyhogy szinte bizonyos, hogy újabb kétéves hosszabbításban fognak megállapodni.
 
„A mi részünkről minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Marc otthon érezze magát nálunk, és ne is gondoljon a távozásra” – mondta el a Repsol Honda nemrég kinevezett csapatvezetője, míg Marquez már számtalanszor elmondta, hogy a HRC-nél képzeli a hosszú távú jövőjét, mivel remekül érzi magát a csapatban, ahol ráadásul érzése szerint rendesen meg is becsülik őt.
 
Úgy hírlik, hogy mindez anyagi fronton is jelentkezni fog a következő kontraktusa esetén. Állítólag a jelenlegi szerződése nagyjából 14 millió eurós fizetést tartalmaz szezononként, s ezzel ő a legjobban kereső motoros a MotoGP-ben, mióta Jorge Lorenzo ducatis kalandja véget ért, ám ez az érték vélhetően emelkedni fog. Ugyanakkor a Motorsport.com hozzáteszi: bár lehet, hogy Marquez és a Honda már idén megállapodik a 2022-ig történő közös folytatásról, vélhetően csak a következő idény jelentik be a hosszabbítást, ahogy azt legutóbb is tették.
 
Fotó: Repsol Media


Hozzászólások