MotoGP

Sajtó: Lorenzo a maradás mellett döntött

Úgy tűnik, az előző napok hihetetlen pletykái után mégis marad minden változatlan: az ötszörös világbajnok spanyol kitölti 2020 végéig érvényes szerződését a Repsol Hondánál.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az Osztrák Nagydíjat megelőző szerda este robbant ki a pletyka, miszerint Jorge Lorenzo már az idei szezon végén kiléphet a Repsol Hondával kötött szerződéséből, és a Pramac Racing színeiben visszatérhet a Ducatihoz. Tény, hogy Jack Miller ottani hosszabbítása már hetek óta húzódik, s maga az ausztrál is úgy fogalmazott, hogy lehet némi igazság a pletykákban. A Hondánál ugyanakkor hangsúlyozták, hogy nem érkezett hivatalos megkeresés feléjük Lorenzo irányából.

Nos, a Motorsport.com szakoldal most arról számolt be, hogy az Assen óta sérülés miatt nem is versenyző spanyol szombaton arról értesítette Alberto Puig Repsol-főnököt, hogy kitölti 2020 végéig érvényes szerződését. Ez tehát azt jelenti, hogy úgy tűnik, minden az eredeti forgatókönyv szerint zajlik majd – pedig már arról is szóltak a hírek, hogy az ötszörös világbajnok a Yamaha irányába tapogatózott –, bár kérdés, hogy a mostani fennforgás után milyen lesz a viszony a versenyző és csapata között.

Mindenesetre a mostani fejleményeknek köszönhetően Miller is fellélegezhet, s most már tényleg csak formalitásnak tűnik, hogy aláírjak az újabb szerződést vele. Az ausztrál korábban elmondta, hogy Paolo Campinoti, a Pramac Racing vezére vasárnap a Red Bull Ringre érkezik, s ő „biztosan nem fogja hagyni”, hogy Lorenzo felüljön a motorjára (lehet, hogy emiatt zárult be az ajtó a spanyol előtt). Nem kizárt, hogy Miller maradásáról már ma megtörténik majd a bejelentés – igazából így már csak az a kérdés, hogy valóban sikerült-e megállapodni a Ducatival a két GP20-as Desmosediciről.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások