Formula-E

Santiagóval és Bernnel vált teljessé a 2018/2019-es naptár

A héten a két hiányzó helyszínt is véglegesítették a Formula-E illetékesei, a Motorsport Világtanács pénteki ülése pedig el is fogadta az ötödik szezon menetrendjét.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Amikor korábban kiadták a Formula-E előzetes 2018/2019-es versenynaptárát, volt még néhány kérdőjeles időpont és helyszín. Az egyik ilyen a január végi harmadik forduló volt, amely kapcsán már akkor is a chilei Santiagót emlegették fő esélyesként, a szervezők pedig a héten bejelentették, hogy valóban visszatér az elektromos széria a városba – igaz, ezúttal a pálya már máshol és más nyomvonalon fut majd.
A másik bizonytalansági tényező a svájci állomást érintette, a zürichi futam időpontja ugyanis ütközött egyéb helyi rendezvényekkel. A megoldás végül az lett, hogy a Formula-E jövőre egy másik városba, nevezetesen Bernbe látogat. A terveket pedig az FIA Motorsport Világtanácsa a pénteki ülésén el is fogadta, így most már tulajdonképpen véglegesnek tekinthető az ötödik szezon 12 helyszínből és összesen 13 futamból álló kalendáriuma:
 
December 15. Ad Dirijay, Szaúd-Arábia *
Január 12. Marrakesh, Marokkó
Január 26. Santiago, Chile *
Február 16. Mexikóváros, Mexikó
Március 10. Hongkong, Kína
Március 23. Sanya, Kína *
Április 13. Róma, Olaszország
Április 27. Párizs, Franciaország
Május 11. Monaco
Május 25. Berlin, Németország
Június 9. Bern, Svájc *
Július 13-14. New York, USA (dupla forduló)

* A pálya homologizációra vár.
 
Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások