Supersport

Sebestyén: „Remélem, hasonlóan erősek leszünk, mint Ausztráliában”

Három hete nagyszerűen kezdte az idényt Sebestyén Péter és a PTR Honda: a magyar pilóta karrierje eddigi legjobb eredményét, nyolcadik helyezést ért el, és a hondások kötött elsőként ért célba a szezonnyitó versenyen.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

A hétvégén Thaiföldön, Buriramban folytatódik a szezon. Ennek a pályának az egyik legnagyobb kihívása a szélsőséges hőség, ami nagyban befolyásolja a pilóták teljesítményét is. Sebestyén Peti az elmúlt hetekben nagy hangsúlyt fektetett az edzésprogramjára, hogy külön felkészítse szervezetét a melegre:

„Kiértékeltük az ausztrál futamot, tisztában vagyunk a gyengeségeinkkel és az erősségeinkkel. Megpróbálunk ugyanúgy építkezni, mint Ausztráliában. Az erősségeinkre fogunk koncentrálni, és az egyedüli célom, hogy a gyengeségekből szépen faragjak le. A verseny után sokat edzettem, hogy felkészüljek a hőségre, de az utolsó héten főleg a regenerációra szántuk az időt, hogy a lehető legjobb fizikális állapotban érkezzek a versenyre. Most volt kint időm átállni, a csapattal már Ausztrália után felállítottuk a stratégiát, de még biztos átbeszéljük a dolgokat. Alig várom a versenyt, szeretem a helyszínt, korábban már versenyeztem itt egyszer. Az elmúlt években a Hondák itt is remek eredményeket értek el, bízom benne, hogy hasonlóan erősek leszünk, mint Ausztráliában. Motorozni is voltam a két verseny között, illetve elkezdődött  a MotoGP, amit megint én szakkommentáltam a Spíler TV-n, és remek kis hétvége volt, mert nagyon izgalmas futamokat láthattunk, és az ilyen mindig felspannol engem is” – meséli a Sport&Events Academy pilótája.
A PTR Honda csapatfőnöke is pozitívan várja a thai folytatást: „Remekül dolgozott a csapat Ausztráliában, nagyon jól bevált a kerékcserés stratégiánk. Továbbra is a fejlődés a célunk, mindkét versenyzőnknek meg kell tanulnia jól a pályát. Korábbról remek eredményeink vannak Cluzel és Smith által, akik igazán gyorsak voltak itt. Vannak adataink, és a csapatmunkában is nagyon erősek vagyunk. Mindig sok kihívással kell szembe néznünk, de bízom a pozitív folytatásban, mert korábban gyorsak voltak itt a motorjaink. A hőség is egy külön nehézség lesz itt, de ez mindenkinek gondot jelent, szóval meglátjuk, mit tudunk kihozni a hétvégéből! A legfontosabb, hogy versenyről versenyre fejlődjünk és felépítsünk egy sikeres szezont!”

Stefano Favaro, a Sport&Events Acaemy alapítója is nagyon várja a folytatást: „Én személy szerint már nagyon izgatottan várom, hogy elkezdődjön a második versenyhétvége. Péter magasra tette a lécet, és természetesen ilyenkor mindenki azt várja, hogy legalább ezt az eredményt, vagy ennél jobbat teljesítsen. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez motorsport, és rengeteg dolgon múlik, hogy éppen mit sikerül teljesíteni. Természtesen továbbra is TOP10-es eredmény számunkra a cél. Biztos vagyok benne, hogy Peti mindent meg fog tenni, és a maximumot hozza majd ki a motorból. Vasárnap kiderül, ez mire lesz elég.”

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások