MotoGP

Smith bepánikolt az Espargaro-balesetnél, Iannone csalódott a britben

Szívszorítónak nevezte a vasárnap történteket az Aprilia szabadkártyásként szereplő tesztmotorosa, aki rögtön a Katalán Nagydíj elején kiütötte Aleix Espargarót, aki nem is úszta meg sérülés nélkül az esést.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Bár a legtöbben Jorge Lorenzo négyes tarolásáról beszéltek a barcelonai futam után, egy körrel korábban Bradley Smith is ugyanott ütötte ki apriliás kollégáját, Aleix Espargarót. A spanyol ráadásul meg is sérült: a bokszba visszaérve csak segítséggel tudott leszállni az Apriliájáról, a későbbi vizsgálatok alapján pedig kiderült, hogy mikrotörést szenvedett a combcsontjában, valamint a bal sípcsontja is megsérült. Viszont mivel az ínszalagsérülést kizárták az orvosok, Espargaro elmondása szerint jobb a helyzet, mint azt gondolták, így igyekszik a lehető leghamarabb megkezdeni a rehabilitációt, hogy gyorsan visszatérhessen az edzéshez és a versenypályára. „Azt mondták, néhány napon belül újra kerékpározhatok, már számolom vissza a napokat!” – fogalmazott az Aprilia sajtóközleményében.

A szabadkártyásként szereplő Smith természetesen nagyon sajnálta a vasárnap történteket: „Mint azt a következő körben láthattuk, olyan az a kanyar, mint az üveg nyaka, hiszen gyakorlatilag két ív válik eggyé. Megpróbáltam egy előzést Oliveira ellen, aki már eleve a tiszta ív mellett volt, így én a poros részre kényszerültem. Minden többé-kevésbé kontroll alatt volt, mígnem Zarco bebújt Aleix mellé. Aleixnek emiatt szélesen kellett fordulnia, nekem pedig nem maradt hova mennem. Mindent megtettem, hogy elkerüljem az ütközést. El lehet képzelni azt a nyers pánikot, amikor észleltem, hogy a csapattársamat fogom kiütni, de egyszerűen nem volt hova mennem. Szívszorító ez a végeredmény és az, hogy Aleix megsérült.”

A brit versenyző személyesen is bocsánatot kért Espargarótól, aki elmondása szerint nagyon megértő volt. A spanyol egyébként a Twitteren valóban úgy fogalmazott, hogy „ilyen a versenyzés”. Érdekes módon azonban a noale-iak másik gyári motorosa, Andrea Iannone jobban kifakadt Smithre: „Nagyot csalódtam Bradleyben, képtelenség, hogy a tesztversenyző így viselkedjen az első körben. Velem is nagyon veszélyes volt a 4-es kanyarban, szerencsére én nem estem el. Mindenesetre ez az Aprilia problémája, nekik kell megoldást találniuk erre, mert a tesztversenyző azért fontos, hogy segítsen javítani a motort, és nem azért, hogy velünk harcoljon” – vélekedett az olasz, akinek szavait a Motorsport.com szakportál idézte.

Fotó: Aprilia Racing

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások