Supersport

Sofuoglu visszatérne Imolában!

Az ötszörös Supersport-világbajnok török motoros nem találja önmagát a politikában, és úgy érzi, cél nélküli lett az élete. Miután fizikailag még mindig a topon érzi magát, a Kawasakival egyeztetve elárulta, ha kap szabadkártyát, a májusi futamon, Imolában szívesen visszatérne.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Úgy tűnik, nem bír meglenni motorozás nélkül a török ​​parlament képviselőjeként sem Kenan Sofuoglu, A Supersport ötszörös világbajnoka – aki 33 évesen sérülései miatt vonult vissza – kijelentette, egyszerűen nincs célja az életének, azt érzi, csak ücsörög a parlamentben. A török klasszis jelenleg Buriramban tartózkodik, és már fel is vette a kapcsolatot Manuel Puccettivel, hogy a májusi, Imolában rendezendő vb-futamon visszatérne a versenyzéshez.

„Csak beszélgettem Manuellel, hogy a Puccetti Kawasaki hazai versenyén szabadkátyával rajthoz álljak. Nagyon szeretem azt a pályát, ráadásul a csapat miatt rengeteg rajongó látogat ki a versenyre. Jó lenne abban a csapatban rajthoz állni, amelyikben Toprak Razgatlioglu a Superbike, míg Bahattin Sofuoglu a Supersport 300 világbajnokságon versenyez, természetesen mindketten a Puccetti Kawasakinál. Ha a csapat is egyetért ezzel, akkor megkérjük a szabadkártyát” – nyilatkozta az ötszörös világbajnok a speedweek.com-nak.

A 34 éves Sofuoglu hozzátette, arról már beszéltek a csapattal, hogyha valaki lesérül, akkor beugrik helyettesként, ám ez most más lenne. „Ugyan hivatalosan visszavonultam, de egyszerűen szükségem van célokra az életemben, hogy motivált maradhassak, hogy a testemnek is megadjam azt, amire vágyik. Bevallom őszintén, nem élvezem a politikusi munkát. Fizikailag tökéletes állapotban vagyok, képesnek érzem magam jó eredmények elérésére. Nem hiszem, hogy Erdogan elnök úr kifogásolná a visszatérésemet. Egyelőre még semmi sem száz százalék, de Manuelnek elmondtam, készen állok. Nincs sok idő a végleges döntésre” – közölte Sofuoglu, aki a Supersport egyik, ha nem a legnagyobb alakja: nyert öt vb-címet, nyert 43 futamot, 34-szer szerzett pole-pozíciót, 85 alkalommal állt dobogón, szerzett 2429 vb-pontot és 31 alkalommal övé volt a leggyorsabb kör.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások