Moto2

Speed Up-vezetés az első nap után

Délelőtt Fabio di Giannantonio, délután Jorge Navarro döntötte meg a korábbi pályacsúcsot a Moto2-ben, miközben a vb-éllovas Alex Marquez a második edzés legvégén egy esést is begyűjtve a hatodik lett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Akárcsak a Moto3-ban, a Moto2-ben is már délelőtt megdőlt a körrekord az újraaszfaltozott Silverstone-ban: az újonc Fabio di Giannantonio bő fél másodperccel javította meg Sam Lowes négy évvel ezelőtti csúcsát. A Speed Up egyébként remek első szabadedzést zárt, hiszen az olasz mögött Jorge Navarro lett a második. Őket Thomas Lüthi követte a harmadik helyen, majd jött a világbajnokságot magabiztosan vezető Alex Marquez – ők négyen másfél tizedmásodpercen belül voltak egymáshoz képest.
 
Délután már az első körökben ismét javítottak a csúcson, ezúttal Navarro ment be immár 2:05 alá. Ez elég is volt a spanyolnak az elsőséghez, azaz mindkét tréningen Speed Up-vázas motor zárt az élen. Ezúttal Remy Gardner lett a második, megelőzve Augusto Fernandezt, Lorenzo Baldassarrit és Lowest. Marquez a hatodik helyen végzett, az edzés legvégén pedig egy bukást is begyűjtött.
 
A két pénteki edzés összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások