MotoE

Szenzáció: Gibernau a MotoE-ben tér vissza a versenyzéshez!

Valentino Rossi egykori nagy riválisa, a MotoGP összetettjében kétszer is második helyen végző spanyol klasszis a Pons csapat színeiben áll rajthoz a jövőre induló elektromos szériában.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alighanem az eddigi legnagyobb név érkezését jelentette be hétfő reggel a Pons Racing MotoE-s csapata: nem más fogja vezetni az ő motorjukat a jövőre induló elektromos szériában, mint Sete Gibernau! A spanyol motoros annak idején 1995-ben már szerepelt az istálló színeiben még a 250 köbcentis kategóriában, azaz 23 év után egyesül újra a duó. De annak is már lassan tíz éve, hogy Valentino Rossi korábbi nagy ellenfelét, a 2004-ben és 2005-ben is vb-ezüstöt szerző Gibernaut utoljára láthattuk motorversenyezni, így mindenképp szenzáció, hogy jövőre 46 évesen ott lesz az új sorozat rajtrácsán.
 
„Természetesen soha nem gondoltam volna, hogy még fogok motoros bajnokságban szerepelni, de az élet mindig tartogat meglepetéseket, és tíz évvel azután, hogy visszavonultam és egyáltalán nem versenyeztem, itt vagyok. Köszönet Sitónak a lehetőségért. Rengeteget tett azért, hogy meggyőzzön és behozza az életembe ezt az új kihívást, így keményen fogok dolgozni azért, hogy megfeleljek neki. Rendkívül izgatott vagyok, hogy felülhetek az új generációs elektromos motorokat. A világ új irányba mozog, és tudni akarom, merre tart” – mondta el a Pons csapat közleményében Gibernau, akinek leigazolásával immár tíz versenyző szereplését lehet hivatalosnak tekinteni.

FRISSÍTÉS: Még a hétfői nap során a Tech3 is bejelentést tett, ők a Kenny Foray, Hector Garzo párossal indulnak a MotoE-ben.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások