WTCR

Tarquini győzelmével tovább növelte előnyét, Michelisz a kilencedik

Amennyire álmoskás volt az első két futam, annyira eseménydúsra sikerült a hétvége utolsó versenye Suzukában: több kemény ütközet is volt a pilóták közt. A pályán ugyan Ceccon ért célba elsőként, ám mivel rosszul állt fel a rajtrácsra, öt másodperces időbüntetést kapott, ezzel Tarquini zsebelhette be a győzelmet Comte és Alfa Romeós honfitársa előtt.
Hiába indult Ceccon a pole pozícióból, nem tudta megőrizni a vezetést: Tarquini vette át a vezetést tőle, de Ehrlacher és Comte is befért elé. Dupont kicsúszott a kavicságyba, de Oriolának is eseménydús első köre volt, előbb Mullerrel koccant a Spoonban, majd a rajzpozíciójához képest visszaeső Michelisszel a kör végén. Ceccon gyors felzárkózásba kezdett, pillanatok alatt visszajött a második helyre és üldözőbe vette Tarquinit.
 
Kemény akciókból nem volt hiány: Guerrieri lényegében Muller autójának segítségével fordult el, és Huff is megpöccintette Norbit, aki ezzel kiszorult a pontszerző helyekről. Guerrieri láthatóan feltartotta Oriolát, Mullert és Huffot,ők négyen látványosan küzdöttek egymással – nevető harmadikként végül Michelisz tudta megelőzni Huffot. Ceccon is Tarquini elé került, ám eddigre a győzelmi esélyei lényegében elszálltak, ugyanis öt másodperces időbüntetést kapott amiért rosszul állt fel a rajtrácsra.
 
Guerrieri mögé eközben kis túlzással mindenki felért, a Spoonban és az utolsó sikánban minden körben volt előzés – és pályalevágás is. Oriola annyira belejött ebbe, hogy már akkor se maradt a pályán, mikor végre sikerült Guerrieri elé kerülnie, a versenyfelügyelők ezt egy áthajtásos büntetéssel díjazták. Az argentin kicsit később végleg kiszállt a csatából, de ezzel nem csitultak a kedélyek, lényegében mindenki pofozkodott mindenkivel.
 
A legnagyobb vesztes Muller lett, aki Michelisszel akadt össze a sikánban, majd sérült autóval már nem tudta tartani a lépést a többiekkel. Előrébb Bennani egy tiszta előzéssel vette el a negyedik helyet Panistól az utolsó körben, még előrébb pedig leintették a dobogósokat: Ceccon ugyan elsőként látta meg a kockás zászlót, de végül a harmadik helyre sorolták hátra, Tarquini és Comte mögé – a Hyundai olasz versenyzője ezzel az összetettben 40 pontosra növelte előnyét Mullerrel és 53-ra Björkkel szemben. Michelisz Norbi a kilencedik helyen zárt, Nagy Norbi 17. lett az egyetlen talpon maradt Zengős Cuprával. A rengeteg vitás eset miatt folytatás a versenyfelügyelőknél, majd az ítélethozatalok után Makaón, a szezon utolsó hétvégéjével.

A futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások