MotoGP

Távozott posztjáról a Yamaha MotoGP-s projektvezetője

Úgy tűnik, megvan az első vezéráldozata a hangvillások utóbbi években látott szenvedésének: Kouji Tsuya helyét Takahiro Sumi veszi át.

Kouji Tsuya 2017-ben lett a Yamaha királykategóriás gárdájának technikai vezetője – Kouichi Tsujit váltotta ebben a pozícióban –, ám az elmúlt két évben nem sok siker koronázta ténykedését. A hangvillások MotoGP-s történetük leghosszabb nyeretlenségi szériájukat produkálták a 2017-es asseni és a 2018-as Phillip Island-i futamok között, ráadásul tavaly ez utóbbi volt az egyetlen győzelmük, miközben a konstruktőri tabellán a harmadik helyig csúsztak vissza a Honda és a Ducati mögé. Tsuyának az év egyik mélypontját jelentő spielbergi kvalifikáció után nyilvánosan kellett elnézést kérnie a két gyári versenyzőtől, Maverick Vinalestől és Valentino Rossitól, miután egyikük sem fért be az első tízbe.
 
Úgy tűnik, a projektvezető az első vezéráldozata a japánok szenvedésének, ugyanis Tsuya távozik a posztjáról, a helyét pedig az a Takahiro Sumi veszi át, aki eddig a vázért felelős részleg vezetőjeként tevékenykedett. Érdekes lesz látni, hogy az ő vezetésével miképp sikerül orvosolni az elsődlegesen a motorblokkot és az elektronikát érintő hiányosságokat: előbbi finomhangolása lesz a két hét múlva esedékes sepangi teszt fő célja is a yamahások számára.
 
Sumi egyébként elsőként február 4-én, az istálló jakartai csapatbemutatóján tűnik majd fel új szerepkörében, ahol leleplezik a 2019-es festésüket, amely kisebb vagy nagyobb mértékben biztosan eltér majd az eddigiektől, hiszen a névadó szponzori pozícióban a Monster váltja a Movistart. Ehhez amúgy egy hangulatos előzetest már ki is adott az alakulat – íme:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások