MotoGP

Tech3 KTM: „Még nem a köridőkre hajtunk”

Herve Poncharal csapatfőnök annak ellenére is elégedett az első KTM-es tesztekkel, hogy Miguel Oliveira és Hafizh Syahrin rendre a mezőny legvégén végeztek Valenciában és Jerezben egyaránt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Két évtizedes korszak zárult le a Tech3 csapatának életében, hiszen a valenciai finálén elbúcsúztak a Yamahától, az azt követő két novemberi teszten pedig már a KTM szatellit gárdájaként gurultak pályára. Nos, az összecsiszolódás hosszú időt vesz igénybe, úgy tűnik, a csapatnál maradó Hafizh Syahrin és az újonc Miguel Oliveira ugyanis Valenciában és Jerezben is a sor végén foglaltak csak helyet az eredménylistán. Herve Poncharal, a Tech3 főnöke azonban igyekezett a pozitívumokra koncentrálni:

„Az idei utolsó két tesztnap mindenki számára fontos volt, de a KTM Tech3 Racingnek különösen. Rengeteg körre volt szükségünk, és szerencsére most az időjárás is a mi oldalunkon állt, így sok kilométert tudtunk teljesíteni” – idézi Poncharalt a BikeSportNews.com szakportál. „A KTM-es csapat rengeteget segít nekünk, ennek köszönhetően egyre jobban úgy viselkedünk, mint egy KTM-es alakulat, egyre jobban megértjük a motort is. Még mindig csak egy motor áll rendelkezésünkre, szóval a műveletek időt vesznek igénybe, de elégedettek vagyunk. Egyre jobban és kényelmesebben érezzük magunkat a KTM-motorral. Úgy vélem, Hafizh és Miguel egyaránt jobban érzi magát, és persze a köridőiken is javítottak.”

„Természetesen a helyezésünk még nem a legjobb, de minden egyes etapon javulunk. Nyilván a köridők jelentik az elsődleges viszonyítási pontot, de az önbizalom a motoron sokkal fontosabb, mert anélkül nem lehet rendesen húzni a gázt. Emiatt nem is gyakran cseréltük a gumikat, és nem is mentünk rá a gyorskörökre, mert még nem tartunk ott. Úgy hiszem, rendkívül hasznos teszten vagyunk túl, és mindenki gondolkodhat rajta, mit kell még tennünk – a versenyzők oldaláról is, nekik is még sok mindent meg kell érteniük”
– fogalmazott Poncharal, aki gondolatai zárásaként megköszönte a csapatnak az egész éves munkát, valamint Syahrinnak és Oliveirának a teszteken nyújtott produkciót is, kiemelve, hogy a portugál arcán még egy mosoly is megjelent a jerezi gyakorlás végén.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások