F1

Teljesen eltűnik a Sauber, marad a Racing Point – itt a végleges nevezési lista

Az FIA szerdán kiadta a végleges 2019-es Formula-1-es nevezési listát, amelyből kiderül, hogy az Alfa Romeo Racing karosszériájának nevében sem marad meg a Sauber elnevezés, míg az átmenetinek szánt Racing Point elnevezést végül mégsem változtatták meg.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tavaly év végén adták ki az előzetes Formula-1-es nevezési listát, amelyet most véglegesítettek is, de történt azért néhány változás azóta. A legfontosabb természetesen a most már csak egykori Saubert érinti: azt már megírtuk, hogy a csapat neve ezentúl Alfa Romeo Racing lesz, ám a most publikált verzióból kiderül, hogy a karosszéria is a patinás olasz márka nevét fut majd. A Sauber név csak az istállót üzemeltető cégnévben marad fenn, viszont mivel a konstruktőr is az Alfa Romeo lesz hivatalosan, a statisztikákban az első két F1-es vb-címet elhódító és a hetvenes-nyolcvanak évek fordulóján szerepelt alakulattal kell egy lapon emlegetni majd az idei eredményeiket.

A másik kérdés az volt, hogy mi lesz az ex-Force India végleges neve. Már a nyári tulajdonosváltáskor bekerült a Racing Point előtag, az előzetes listán pedig már csak az szerepelt a gárda neveként, ám úgy hírlett, ez csak ideiglenes megoldás. Az elmúlt napokban több pletyka is felröppent azzal kapcsolatban, hogy a Lawrence Stroll nevével fémjelzett konzorcium több legendás F1-es csapatnév jogaival is bepróbálkozott – leginkább a Lolát emlegették, de a Brabham visszatérése is felmerült egy „meg nem nevezett” csapat révén –, ám végül kénytelenek voltak megtartani a Racing Point F1 elnevezést.

A változtatásokra – amelyek között volt néhány szponzori megfontolásból történő, mint például a Scuderia Mission Winnow vagy a Rich Energy Haas F1 Team esetén, vagy épp a Martini eltűnése a Williams Racing nevéből – az F1 Tanács is rábólintott, szóval ez immár a végleges nevezési listának tekinthető:
Fotó: Force India


Hozzászólások