Egyéb autósport

Teljesítette első sivatagi versenyét az Africa Race magyar egysége

Bár óriási időbüntetéssel a nyakukban, de célba ért a Varga Imre, Tompa József duó: az autós-kamionos értékelésben a 27., a T1-es kategóriában pedig a 13. helyen zárták a viadalt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Remekül kezdődött az első Africa Eco Race a Varga Racing Team számára: olykor kifejezetten erős etapokat produkálva tartották magukat a T1-es kategória első tíz helyezettje között. A második hét közepén aztán komoly nehézségeik adódtak, egy ízben 24 órán át vesztegeltek a sivatagban, emiatt összesen 26 óra 30 perces időbüntetést is kaptak. Az első sivatagi versenyén rajthoz álló Varga Imre, Tompa József páros azonban nem adta fel, az utolsó mauritániai szakaszokat is teljesítve végül az autós-kamionos értékelésben a 27., a T1-es géposztályban pedig a 13. helyen zárták a viadalt. Vasárnap már csak egy a végeredménybe már nem beleszámító etap vár a magyar egységre, amely az Atlanti-óceán partján zajlik majd és a Rózsaszín tó partján zárul a célceremóniával.
Varga Imre így értékelt a csapat Facebook-oldalán: „Sikerült! Végigmentünk, befejeztük! Megérkeztünk Szenegálba, az utolsó bivouacba. Köszönjük a sok biztatást, nélkületek nem sikerült volna, ebben mindketten biztosak vagyunk. Az autó kibírta és még mi is bírjuk. Holnapra van még 300 kilométer, amiből csak egy picike a szelektív, az Atlanti-óceán partján, mesés környezetben, ráadásul az a verseny végeredményébe már nem számít bele. Ettől persze nagyon várjuk, hiszen az előző három évben láttam, hogy ennek komoly presztízse van, a kategóriákat külön-külön rajtoltatják, viszont minden kategória képviselői egyszerre rajtolnak, így mindig van a kerék a kerék melletti száguldás és nagy a csata az elsőségért. Picit olyan ez, mintha ez a szakasz egy önálló verseny lenne. A befutója a Rózsaszín tó partján van, ahol a céldobogó is. Őszintén mondom, már nagyon izgatottak vagyunk, hiszen réges-régi álom válik ezzel valóra…”
Fotó: Varga Racing Team


Hozzászólások