MotoGP

Túl későn lendült formába idén Bautista

Menedzsere szerint ezért nem maradt ülés a spanyol számára a MotoGP-ben. Pedig az Angel Nieto Team motorosa Sepangban is erős teljesítményt tett le az asztalra, Valenciában pedig szeretne szép emlékekkel búcsúzni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alvaro Bautista 2019-ben már nem lesz a királykategória mezőnyének tagja: miután nem talált magának ülést, jövőre már a Superbike-világbajnokságon fogja erősíteni a Ducati gyári alakulatát. Pedig a spanyol idén remek szezont fut: Sepangban már tizenkettedik alkalommal fért be az első tízbe az Angel Nieto Team egyéves Ducatijával, a versenyző menedzsere, Simone Battistella szerint viszont túl későn jött ez a jó teljesítmény, Bautista is áldozatává vált a túl korai átigazolási időszaknak.
 
„Alvaro gyengén kezdte a szezont, és mire megerősödött, már szinte az összes elérhető ülés elkelt. Martinezék ducatis csapata kiszállt a MotoGP-ből és átadta a helyét a Petronas Yamahának. A Marc VDS ugyancsak abbahagyta, az Avintia pedig fizetős versenyzőt keresett, nekik nem volt költségvetésük ránk” – mondta el a menedzser a SpeedWeek.com szakoldalnak. Pedig Bautista még Sepangban, egy héttel a gyári ducatis bevetése során szerzett negyedik helye után is remekelt, s hetedikként intették le Andrea Dovizioso mögött a bolognaiak számára váratlanul nehéz futamon:
„Láttam, hogy a gyári motorok szenvednek a verseny alatt, de ez ránk is igaz volt, különösen a hátsó tapadással küszködtünk. A kanyarbejáratok még nem voltak olyan vészesek, viszont nem tudtam rendesen gázt adni, mert folyamatosan csúszkált a motor. Mindent beleadtam, de most ennyi volt a gépben. Úgy vélem, így is jó versenyt teljesítettünk, mert kiegyensúlyozott volt a tempónk. Már a rajt óta éreztem a problémát, így nem tudtam jobban húzni a gázt, ezért csak arra figyeltem, hogy a lehető legkonstansabb tempót tartsam. Végül mi lettünk a második legjobb ducatis egység Dovi mögött, ami mindenképp pozitívum, még ha a versenyt nem is élveztem annyira. Kemény hétvége volt, de a hetedik hely jó eredmény” – idézi Bautistát a MotoGP.com honlap.
 
Bautista így értelemszerűen a jövő hétvégén utolsó futamát fogja teljesíteni a királykategóriában: „Nem sokat gondolkodom a jövőn, de különleges pillanat lesz. Egyfelől azért, mert Valenciában, Spanyolországban fogunk versenyezni, ami mindig speciális érzés. Másfelől ez lesz az idény utolsó futama, ráadásul nekem is az utolsó a MotoGP-ben, legalábbis egyelőre. Egyszerűen csak szeretném élvezni a versenyt a rajongókkal, a családommal, a barátaimmal, a csapatommal és a motorommal. Nem lesz rajtam eredménykényszer, csak szeretném szép emlékekkel zárni a MotoGP-s karrieremet.”

Fotó: Angel Nieto Team


Hozzászólások