MotoE

Tűz ütött ki a MotoE jerezi tesztjén – veszélyben a bajnokság? (frissítve!)

Döbbenetes hír látott napvilágot csütörtök reggel: az MCN tudósítása szerint szerda este tűz ütött ki az összes MotoE-csapat által használt közös garázsegységben – az első jelentések szerint mind a 18 elektromos motor megsemmisülhetett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Épp csak befejeztük a MotoE első jerezi tesztnapjáról szóló beszámolónkat, amikor a Twitteren szembejött a MotorCycleNews.com szakoldal híre, miszerint szerda este óriási tűz ütött ki az Angel Nietóról elnevezett pályán. Az MCN tudósítása szerint egy olyan garázsegységben támadt a tűz, amelyet az összes istálló együttesen használt, s az első jelentések szerint mind a 18 Energica Ego versenymotor odaveszhetett a lángok között – igaz, ezt egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg.
 
Mivel a MotoE Világkupa május elején rajtolna ugyanezen a pályán, a széria vezetőinek rendkívül nehéz dolga lesz, ha időben pótolni akarja a motorokat: Simon Patterson, az MCN tudósítója szerint erősen kérdéses, hogy az Energica egyáltalán rendelkezik-e olyan forrásokkal, hogy újabb 18 gépet produkáljon másfél hónapon belül, szóval alighanem B tervre lesz szükség. Az Energica szóvivője egyelőre annyit közölt, hogy vizsgálják a tűz eredetét.

FRISSÍTÉS: A szervezők közleménye megerősítette, hogy a „felszerelések jelentős része” megsemmisült a hajnali negyed egykor kiütött tűzben. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Az okokat még vizsgálják, a következő órákban újabb közleményt adnak majd ki annak eredményéről, valamint arról, mindez hogyan fogja érinteni a versenynaptárt.

Fotó: MCN


Hozzászólások