F1

Új csapatfőnököt nevezett ki a McLaren is

Néhány nappal azok után, hogy a Ferrarinál csere történt, a wokingi gárda is bejelentette, hogy megszerezte a Porsche korábbi WEC-főnökét, Andreas Seidlt, aki az F1-es alakulat irányításáért lesz felelős.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A hét azzal indult a Formula-1-es paddockban, hogy Mattia Binotto vette át Maurizio Arrivabene helyét a Ferrari csapatfőnökeként – Arrivabene így a hírek szerint a Juventus labdarúgó-csapatánál köthet ki –, most pedig a vörösök régi nagy riválisa, a McLaren jelentette be, hogy megszerezte és kinevezte az F1-es istálló ügyvezető igazgatójává Andreas Seidlt. A szakember legutóbb a Porschével ért el sikereket csapatfőnökként az endurance-világbajnokságon, de korábban a száguldó cirkuszban is megfordult: 2009-ig dolgozott a BMW Saubernél.

„Ez egy óriási megtiszteltetés és kihívás, amelyre készen állok és amelynek irányába elkötelezett vagyok. Hihetetlenül különleges és inspiráló, hogy én is hozzátehetek a McLaren örökségéhez. A McLarennek megvan a víziója, a vezetése, a tapasztalata, de legfőképp az emberei, hogy visszatérjen az élre, és abszolút ez lesz a célom nekem is” – nyilatkozta Seidl, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi, s aki a közlemény szerint „2019 folyamán” csatlakozik majd az alakulathoz.

A csapatvezető közvetlenül Zak Brown vezérigazgatónak fog jelenteni, aki így jobban koncentrálhat majd a McLaren F1-en kívüli tevékenységeire. Seidlnek egyébként három részleg összefogása lesz a fő feladata: James Key technikai igazgató az autó tervezéséért lesz felelős, Simon Roberts az autók gyártásáért, míg Paul James csapatmenedzser a pályán zajló tevékenységeket irányítja majd – ők hárman tartoznak majd Seidl alá, míg a nemrég kinevezett sportigazgató, Gil de Ferran így ugyancsak jobban összpontosíthat majd a wokingiak Formula-1-en kívüli versenytevékenységeire is.

Fotó: McLaren


Hozzászólások