MotoGP

„Üzleti stratégia” miatt küldte el Iannonét a Suzuki

Nem csak az eredményeket nézik a versenyzőik kiválasztásakor – ezt reagálta Davide Brivio csapatmenedzser olasz motorosa korábbi nyilatkozatára, amelyet a szakember szerint csupán a frusztráció szült.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Andrea Iannone nemrég arról beszélt, hogy nem érti, miért küldi el őt a Suzuki a szezon végén. Az olasz motorosnak azok után nincs maradása a „kékeknél”, hogy a gyártó leszerződtette a tavalyi Moto3-as világbajnok Joan Mirt a hosszabbító Alex Rins mellé, így jövőre már az Aprilia Gresini színeiben láthatjuk a MotoGP-ben. Davide Brivio csapatmenedzser szerint viszont részletesen elmagyarázták Iannonének, mi áll a döntésük hátterében:

„Amikor eldöntöttük, hogy elválnak az útjaink, beszéltünk Andreával és elmondtuk neki az okokat. Ez egy üzleti stratégia. Ha a versenyzők kiválasztásáról van szó, a Suzuki nem csak az eredményeket nézi. Más paraméterek is fontosak, mint például a motorosokról kialakult kép. Ezt el is magyaráztuk neki” – idézi Brivio szavait a Motorsport.com szakoldal.

A csapatvezető szerint Iannone nyilatkozata csak arra utal, hogy a versenyző frusztrált, hogy épp akkor kell elhagynia az alakulatot, amikor szemmel láthatóan ráérzett a motorra, amit négy dobogós helyezése is bizonyít – igaz, összetettben még így is elmarad Rinstől. „Csalódott volt, mert nem tudott hosszabbítani velünk, a szavai csak a frusztrációjára utalnak. A nyilatkozatát csak a kiábrándulás szülte. Mostantól bárki eldöntheti, hogyan akarja kifejezni az érzéseit.”

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások