TCR

Vernay-dupla, Tassi-dobogó, M1RA-nullázás Monzában (videó!)

A WTCR-es francia vasárnap sem talált legyőzőre, ezzel 19 pontra felzárkózott az ötödikként befutó Mikel Azconára, a nullázó Dusan Borkovicot pedig meg is előzte összetettben. Tassi Attila harmadik lett, a Michelisz-csapat azonban pont nélkül távozik Olaszországból.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Francisco Abreu indulhatott a pole-ból a TCR Európa-kupa második monzai futamán, de csupán két körig tudta őrizni a vezetést, az előtte haladók hibáit és az Audi parádés tempóját is kihasználó Jean-Karl Vernay ugyanis hamar megelőzte őt a célegyenesben. Hátrébb komoly csaták zajlottak a mezőnyben, a bajnokesélyes Dusan Borkovic például átugratott az első sikánban elhelyezett hurkákon, amely miatt a szerb kiállni kényszerült, míg egy páros ütközés miatt a biztonsági autót is pályára küldték.
 
Az újraindítást követően az addig ötödikként autózó Tassi Attilát egyből megelőzte az összetettben vezető Mikel Azcona, aki nem sokkal később azonban összeért Abreu autójával, így a magyar pilóta visszavette tőle a pozíciót, sőt már a negyedik pozícióban haladt. Benjamin Lessennes pedig ezúttal az Ascari-sikán kijáratánál állt bele a falba, szintén Abreu rásegítésével – mindkét incidenst vizsgálta is a felügyelőség, Abreu végül tíz másodperces stop&go büntetést kapott –, emiatt pedig újfent beküldték a safety cart.
 
A mezőnyt az utolsó két körre még ismét elengedték, Vernay győzelme azonban nem forgott veszélyben: a WTCR-ben szereplő francia duplázott Monzában. Mögötte viszont a két KCMG Honda levadászta Maxime Pottyt, azaz Josh Files lett a második, Tassi Attila pedig dobogóra állhatott. A M1RA azonban katasztrofális hétvégét teljesített Olaszországban: szombati nullázásuk után ezúttal sem jött össze a pontszerzés a Hyundai számára nem fekvő gyors pályán, hiszen Nagy Dániel a 13., Nicola Baldan pedig a 18. helyen ért célba.
 
A szezon október 20-21-én zárul Barcelonában: a bajnokságot jelenleg Azcona vezeti 19 ponttal Vernay és 20 egységgel Borkovic előtt. Tassi feljött a negyedik helyre, hátránya 43 pont, míg Nagy Dani lemaradása 50 egység – azaz matematikailag még ők ketten is esélyesek az összetett elsőségre. Íme, teljes hosszában az igencsak akciódúsra sikerült második monzai futam:

Fotó: TCR Media


Hozzászólások