TCR

Vernay nyerte az első futamot, Tassi 6., Nagy kiesett (videó!)

A rajtnál ugyan elvesztette a vezetést, de gyorsan visszaszerezte azt a WTCR-ben is szereplő francia a bajnokságban az előnyét növelő Mikel Azconától. A magyarok közül csak Tassi szerzett pontot, miután Nagy már az első kör végén kiállni kényszerült.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jean-Karl Vernay indulhatott a pole-ból a TCR Európa-kupa első monzai futamán, Mikel Azcona azonban jobban kapta el a startot, így a bajnokság éllovasa azonnal átvette a vezetést. Tassi Attila is remekül rugaszkodott el, a magyar pilótának azonban át kellett vágnia a sikánt, amely után előbb Vernay, majd saját csapattársa, Josh Files is vissza- és megelőzte őt. Nagy Dánielnek még ennél is rosszabbul alakult az első köre: a M1RA versenyzője a Lesmo 2 után látogatta meg a sóderágyat, szemlátomást kitört felfüggesztéssel, amely miatt azonnal ki is állt a bokszba.

Az első kör végén a biztonsági autó is behajtott, de nem Nagy miatt, hanem a WTCR-ből érkező Benjamin Lessennes balesete miatt, aki a Parabolicában rakta bele a falba az autót. Azcona az újraindítást követően még megőrizte a vezetést, egy körrel később viszont már nem tudott mit kezdeni Vernay Audijával, így a francia átvette tőle az első helyet. Tassi közben hátrafelé lépdelt: miután Dusan Borkovic is megelőzte, már csak a hatodik helyen haladt. Nem sokkal később aztán újra be kellett küldeni a safety cart, ezúttal Sapag és Barberini ütközése és páros kiesése okán.

Az utolsó néhány percben Vernay győzelmét már nem veszélyeztette senki és semmi, mögötte Azcona futott be a második, Files pedig a harmadik helyen. Borkovic ötödikként végzett Maxime Potty mögött, ezzel a szerb hátránya tíz pontra nőtt Azconával szemben a bajnokság élén, kettejüket pedig már Vernay követi a harmadik helyen. Ami pedig a magyar érintettségeket illeti: Tassi megőrizte hatodik helyezését, a M1RA pedig Nagy Dani kiesése után csak a TCR Europe-ban most debütáló Nicola Baldanra támaszkodhatott, ám a kalandos versenyt teljesítő olasz végül 12. lett, így lemaradt a pontszerzésről. A második monzai futam vasárnap 12:10-kor startol – íme, az első viadal teljes közvetítése:

Fotó: TCR Media


Hozzászólások