F1

Verstappen: „Bakuban jöhet az új Honda-motor”

Noha sokan féltették a Red Bullt a Hondával való együttműködéstől, egyelőre úgy tűnik, erre semmi szükség nem volt. Ugyanis a Formula-1 idei világbajnoki küzdelmében a csapat holland klasszisa három futamot követően a harmadik helyen várja összetettben a folytatás.
Nem véletlenül elégedett a Red Bull gárdája, hiszen a korábban a megbízhatatlanságáról elhíresült Honda-motorok eddig remekül beváltak, és három futam után Max Verstappen a harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben. A holland abszolút felveszi a versenyt a Ferrarikkal, holott a téli teszteken még jelentős volt a Red Bull hátránya, és a csapatfőnök, Christian Horner nem véletlenül mondta, immár a Mercedes utolérése a fő céljuk. Ráadásul az ötszörös F1-es futamgyőztes Bakuban újra célba veheti a dobogót, ugyanis az Azeri Nagydíjon megkapja a Honda újfejlesztésű motorját, illetve az autóra is felkerülnek újítások.

„A pontok tekintetében valóban jól állok, bár az utolsó, sanghaji futam meglehetősen unalmas volt a számomra. Egyelőre nincs meg az a sebességünk, amivel komolyan versenyre tudnánk kelni a Mercedes pilótáival, ám minden pillanatot megpróbálunk kihasználni a fejlődéshez. Fokozatosan kerülnek fel az autóra a különböző fejlesztések, ám a Honda motorjaival még szükségünk van finomhangolásokra. Bakuban már egy újfejlesztésű erőforrással állunk rajthoz, remélem, meghozza a várt eredményeket és gyorsulást” – közölte Verstappen.

A holland elmondta, hogy a Sebastian Vettellel vívott csata valóban izgalmasnak tűnhetett, és egyáltalán nem érez gondot amiatt, hogy ezúttal nem sikerült a Ferrari négyszeres világbajnokát megelőzni.

„Láttam, hogy eljött az alkalom a támadásra, de túl messziről próbáltam megelőzni Sebastiant. Ez volt a nagy esélyem, ugyanis a Ferrari gyorsabb volt nálam, de ekkor még nem melegedtek fel a gumijai, így meg kellett próbálnom a manővert. Ugyanakkor így utólag tudom, ha akkor sikerült is volna megelőznöm, később vélhetően visszavette volna a helyét” – árulta el a holland pilóta.

Verstappen kijelentette, már nem gondol a tavalyi futamra Bakuban, amikor akkori csapattársával, Daniel Ricciardóval kilökték egymást, és bízik abban, hogy a jövő hétvégén megint közelebb kerülhetnek a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

Fotó: Red Bull Team


Hozzászólások