F1

Verstappen: „Pozitívak az első tapasztalataim”

A Red Bull ifjú holland F1-es pilótája már kipróbálhatta a csapat 2019-es autóját – igaz, csak a szimulátoron. Optimista a szezont illetően, de úgy véli, az igazi érzések majd akkor jönnek el, amikor beleülhet az autóba.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Red Bull nagyon sokat vár attól, hogy 2019-ben már a Honda partnereként áll majd rajthoz a 2019-es Formula-1-es világbajnokságon, már-már ismét a világbajnoki cím kerülhet célkeresztbe. A felkészülés már javában zajlik a szezonra, és Max Verstappen igaz egyelőre csak a szimulátor segítségével, de kipróbálta az új Red Bull Hondát. A holland pilóta nagyon pozitívnak érezte az első találkozást, ám rögtön hozzátette, majd csak akkor tudják meg, hol is tartanak, ha végre kigurulhat a pályára az autóban ülve. Ugyanakkor elmondta, az első évben még nem számít arra, hogy a két nagy rivális, a Mercedes és a Ferrari szintjét elérhetik.

„Ez csak egy szimulátoros próba volt, de minden percét élveztem, és csak jókat mondhatok az autóról. Pontosan tudom, hogy csak akkor lesznek majd pontos képeink a többiekről, amikor a teszten pályára gurulunk, így most még nem tudom, hol tartunk a többiekhez képest. Jól tudjuk, milyen motivált a Honda, hiszen egyértelműen jelezte, mindenképpen a Renault előtt szeretne végezni a konstruktőrök versenyében, és ehhez minden támogatást megad. Rajtunk nem fog múlni, hiszen mi is nagyon motiváltan várjuk a 2019-es idényt, ugyanakkor ha objektívek akarunk maradni, akkor azt is tudomásul kell vennünk, hogy a Mercedest és Ferrarit nem lesz könnyű utolérnünk” – árulta el Verstappen.

A holland – aki a tavalyi második félévben elképesztő teljesítményt nyújtott – bízik abban, hogy már idén képesek lesznek futamokat nyerni, és ebben nagy segítség lehet az, hogy a csapat és a motorszállító között tökéletes a kapcsolat.

„Tavaly két alkalommal nyertem, most az sem elképzelhetetlen, hogy ezt sikerül túlszárnyalnom. Ha ez sikerül, akkor jöhet a fő cél, mégpedig a világbajnoki győzelem. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb formában és a legjobban felkészített autóval rajtoljunk majd el a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Egy biztos, én az első pillanattól az utolsóig a maximumot fogom nyújtani, aztán majd meglátjuk, mindez mire lesz elég” – jelentette ki a Red Bull klasszisa.

Fotó: Red Bull


Hozzászólások