F1

Vettel: „Az idei évem volt a legnehezebb az F1-ben”

A Ferrari versenyzője számára nagyon nehéz feldolgozni, hogy immáron másodszor maradt alul a Lewis Hamiltonnal vívott világbajnoki csatában. A négyszeres világbajnok német elismerte, a 2018-as vereségéhez az ő hibái is közrejátszottak.
Sebastian Vettel az elmúlt hétvégén immár matematikai esélyét is elveszítette arra, hogy megszerezze ötödik vb-címét. A Ferrari versenyzője elismerte, nagyon frusztráló a számára, hogy immár zsinórban második éve kap ki Lewis Hamiltontól. Immár belátja, a vereséghez ezúttal az ő hibái is kellettek a szezon második felében, ám nem ereszthet le, hiszen a csapata még harcban áll a konstruktőri vb-címért, itt 55 pont a hátrányuk két versennyel a vége előtt a Mercedes mögött.

„Bizonyos szempontok alapján a 2018-as szezon volt az eddigi legkeményebb idényem eddigi pályafutásom során. Nagyon versenyképes csomaggal rendelkeztünk az idén, versenyeket tudtunk nyerni, ám ennek ellenére már csak a konstruktőri világbajnokság megnyerésére van esélyünk. Azaz, ha innen nézzük, nekem nem, de a csapatnak jó év az idei. Annak ellenére, hogy én már nem lehetek idén bajnok, van még mire odafigyelnünk tehát, van még miért fejlődnünk, hogy valóra válhassuk az álmainkat” – jegyezte meg Vettel.

A német pilóta elismerte a hibáit, amiket idén elkövetett, ám kiemelte, nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy Szingapúrtól kezdve nagy fölénybe került a Mercedes a Ferrarihoz képest.

„Egyszerűen Szingapúr volt a fordulópont, onnantól nem tudtunk lépést tartani a Mercedes pilótáival, de nem tagadom, az én hibáim is hozzájátszottak ahhoz, hogy ez lett a vége. Emiatt pontokat veszítettünk, ráadásul a németországi bakim került a legtöbbe, ahol végül nulláztam, a csapatnak ez került a legtöbbe. De be kell látnia mindenkinek, a Formula-1-ben nagy a nyomás, és ha ezt érzed magadon, a kelleténél időnként keményebben nyomod, és ez hibát eredményezhet” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Fotó: Ferrari Scuderia


Hozzászólások