Superbike

Viharral indult a szombat Katarban, tovább csúszik a program (frissítve!)

Helyszíni jelentések szerint elképesztő vihar csapott le szombaton a Superbike-vb szezonzárójának helyszínére, így egyelőre kérdés, mikor tudják megrendezni az év utolsó futamait.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Ha azt mondjuk, Katar nem épp az esős időjárásáról híres, akkor még finoman fogalmaztunk, ehhez képest az utóbbi években már nem először fordul elő, hogy eső vagy vihar zavarja meg a Losail International Circuiten rendezett motorversenyt. Tavaly a MotoGP katari idénynyitójának időmérőit egy az egyben törölni kellett a vízelvezetési nehézségek miatt, most pedig a Superbike-világbajnokság idei utolsó versenynapján érkezett elképesztő vihar a pályára.
 
A helyszíni jelentések szerint tényleg őrületes vihar tombolt nemrég Dohában: a BikeSportNews.com beszámolója szerint a villanyoszlopok félelmetes szögben hajlottak el az erős szél miatt – márpedig azokra egy esti versenyen igencsak szükség van, de többek között a tv-s közvetítő állomások sem működnek. A szervezők természetesen úgy döntöttek, hogy elhalasztják a bemelegítő edzéseket, jelen pillanatban azonban egyelőre nincs információ arról, hogy mikor tud megkezdődni a program a pályán – amint lesz újabb hír, frissítjük cikkünket!

FRISSÍTÉS: Itthoni idő szerint 15:45-kor nyit a bokszutca Katarban, gyorsan lezavarják a két kategória bemelegítő edzését, majd 17:15-kor jön a Supersport vb-címről döntő versenye, 18:45-kor pedig a Superbike utolsó futama.

FRISSÍTÉS 2: Habár a bemelegító edzések gond nélkül lezajlottak a fenti módosított menetrend szerint, később ismét elhalasztották a futamok kezdését a négyes, hetes és tizenötös kanyarban található vízátfolyások miatt. A viharos időjárást egyébként a hivatalos közvetítést biztosító tv-állások is megsínylették, a berendezések közül több megsérült, így a szokásosnál kevesebb kamera áll rendelkezésre.

FRISSÍTÉS 3: Fél hatkor bejelentették, hogy a Supersport-futam 17:45-kor rajtol, a versenytáv pedig 12 körre csökken.

FRISSÍTÉS 4: A Superbike-világbajnokság második versenye pedig 19:05-kor veszi majd kezdetét, 15 körre rövidített távval.

Valóban volt némi vihar Katarban...

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások