MotoGP

Vinales: „A célom, mint mindig, hogy a legjobb yamahás legyek”

Folytatná az utóbbi futamokon látott biztató tendenciát a Yamaha spanyolja Misanóban is, míg csapattársa, Valentino Rossi egyszerűen csak szeretné kiszolgálni hazai rajongóit.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az elmúlt versenyeken bizonyos fokú előrelépést lehetett megfigyelni a Monster Yamaha háza táján a gyenge szezonkezdés után, s ez főleg Maverick Vinalesre igaz, aki Assenben futamot tudott nyerni, s azóta további két dobogós helyezést gyűjtött be. Ezzel összetettben feljött az ötödik helyre, megelőzve csapattársát, Valentino Rossit, így immár a spanyol áll a legjobban a yamahás motorosok közül. Ezt a tendenciát szeretné folytatni a San Marinó-i Nagydíjon is, s Vinales úgy érzi, a két héttel ezelőtti misanói teszt pozitív tapasztalatai alapján erre van is esélye – minderről így beszélt csapata előzetes sajtóközleményében:

„Megint volt egy kéthetes szünetünk, de egy pillanatra sem álltunk le a munkával ez idő alatt. Folyamatosan készültünk, hogy megfelelő fizikai és mentális állapotban érkezzünk meg Misanóba. Elégedettek vagyunk az előző versenyek biztató eredményeivel, és koncentráltnak kell maradnunk, hogy jó helyen zárjuk a szezont az év végi összesítésben. Mint mindig, most is az a célom, hogy az első legyek a yamahások közül. Hasznos volt a misanói teszt, mert sok dolgot kipróbáltunk, és nem is csak a jövő, hanem az idei évre nézve is. A San Marinó-i Nagydíj bizonyos szempontból hazai verseny a Yamaha számára, rengeteg rajongó fog nekünk szurkolni, szóval már alig várom, hogy felpattanhassak az M1-esem nyergébe és a dobogóért harcolhassak, meglovagolva a fantasztikus légkört.”

A misanói hétvégén persze a Yamaha gyári versenyzői közül Rossira irányul majd a nagyobb figyelem, normál esetben nyilván tőle emeltünk ki volna valami idézetet a címbe is, de az austini futam óta pódium nélkül álló „Doktor” alighanem megdöntötte a legsemmitmondóbb előzetes nyilatkozat rekordját: „Fantasztikus érzés itt a rajongóim előtt motorozni, hiszen ez az igazi hazai nagydíjam: a házam tíz kilométerre található a misanói pályától. Misanóban nőttem fel, Misanóban motoroztam először. Ezen a hétvégén is rengeteg szurkolóra számítunk. Rengeteg ember, rengeteg sárga szín, szóval megpróbáljuk a maximumot nyújtani, hogy erősek és versenyképesek legyünk” – mondta el Rossi, aki kedden egyébként többek között szülővárosán, Tavullián is keresztülmotorozott MotoGP-s Yamahájával.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások