MotoGP

Vinales a rajtrács végére küldené az „újonc hibát” elkövető Lorenzót

Még a leintés után is roppant ideges volt hondás honfitársa manővere miatt a Yamaha spanyolja, aki reméli, a versenyirányítás szigorúan fogja szankcionálni a négyes kiesést eredményező hibát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A barcelonai MotoGP-futam legemlékezetesebb jelenete kétségkívül Jorge Lorenzo hibája volt: a spanyol a 10-es kanyar féktávján csúszott el, kiütve ezzel a versenyből saját magán kívül Maverick Vinalest, Andrea Doviziosót és Valentino Rossit is. Már a közvetítésben is látszott, hogy Vinales viseli a legrosszabb a történteket, a futam elején az élbolyban harcoló spanyol nem is fogta vissza magát utólag sem:

„Láttam őt belül, próbáltam elkerülni az ütközést, de szerintem egy másik motor eltalálta a hátsó kerekemet, én pedig már repültem is. Igyekeztem elkerülni az ütközést, de lehetetlen volt” – idézi Vinalest a Motorsport.com. „Oké, hogy nehéz ez a kanyar, de könyörgöm, már negyedik volt az első körben, és megelőzhetett volna az egyenesben, ahol lassúak vagyunk. Csak négy kanyart kellett volna várnia. Már a felvezető körön is megelőzött belül, azt sem értettem. Mugellóban Jackkel adódott ilyen gondja a felvezető körön. Nem tudom, néha ez újonc hibának tűnik, pedig egy ötszörös világbajnokról van szó. Néha gondolkodnunk is kell a motoron. Hiába nagyszerű motoros és óriási tehetség, de könyörgöm, nem lehet két kör alatt megnyerni a futamot.”
Vinales súlyosan büntetné Lorenzót, és nem is igazán magát, hanem az összetettben második Doviziosót sajnálja igazán: „A rajtrács végére kellene küldeni, négy versenyzőt ütött ki. Ha csak engem vagy Valentinót ütött volna ki, akkor még nem lett volna vészes, mert nem harcolunk a bajnokságért. De elsodorta Doviziosót, aki a vb-címért küzd, azaz egyszerre tette tönkre az én futamomat, Valentino versenyét és Dovizioso bajnokságát is valamelyest, mert nehéz 25 pontot visszahozni. Remélem, a versenyirányítás olyan szigorú lesz, mint velem volt a minap” – utalt a Fabio Quartararo időmérős feltartása miatt rá kirótt háromhelyes rajtbüntetésre a spanyol.

A Monster Yamaha másik motorosa, Valentino Rossi az esetleges büntetésről nem nyilatkozott, csak szimplán sajnálta, hogy egy erősen induló hétvége ért ilyen véget számára: „Ma jól éreztem magam, a hétvége is jól alakult. Danilo mögött haladtam, és valamelyest gyorsabb is voltam nála. Megpróbáltam megelőzni, de ez végül rossz pillanatban történt, mert gyorsan érkeztem meg a 10-esbe, s amikor láttam előttem a bukást, sajnos nem tudtam elkerülni Jorge motorját. Próbáltam nem elesni, de a motor a kerekeim alá került, így végül buktam. Kicsit fáj is a bokám, mert a lábam a két motor közé szorult. Ami a büntetést illeti, a versenyirányítás fog dönteni, nekem nincs hozzáfűznivalóm.”

Fotó: MotoGP Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások