MotoGP

„Visszavonulhatna és adhatna esélyt a többieknek” – vélemények Marquezről

A vasárnapi Thaiföldi Nagydíjon hatodik királykategóriás, összességében pedig már nyolcadik vb-címét szerezte Marc Marquez, amely után a MotoGP.com több versenyzőt is megszólaltatott, hogy mondjon véleményt a repsolos spanyol idei produkciójáról.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Már négy fordulóval a vége előtt bebiztosította újabb, összességében már nyolcadik világbajnoki győzelmét Marc Marquez – az alábbiakban a MotoGP.com által megkérdezett vetélytársak véleményeit gyűjtöttük össze:
 
Fabio Quartararo: „Nos, nyolcszoros világbajnok. Azt hiszem, csak egy évben nem sikerült vb-t nyernie a MotoGP-ben. Egyszerűen hihetetlen, amit elért és amit a motorral művel, szóval szerintem még sokáig ott lesz az élen, de mi is lépésről lépésre közelítünk, keményen dolgozunk, és az a célunk, hogy a jövőben felvegyük vele a versenyt, hiszen a célom az, hogy világbajnok legyek.”
 
Maverick Vinales: „Rendkívül domináns volt ő és a Honda. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy gratulálok, hiszen lenyűgöző munkát végeztek. Most rajtunk a sor, hogy fejlődjünk, csökkentsük a lemaradásunkat, hogy készen álljunk a következő szezonra, hogy az első versenytől kezdve harcolhassunk velük.”
 
Andrea Dovizioso: „Sok dologról beszélhetünk és sok dolgot elemezhetünk, de ha megnézzük az eredményeit, az valami hihetetlen. Csak gratulálni tudunk neki és a csapatának.”
 
Alex Rins: „Hihetetlen, úgy nyerte meg a világbajnokságot, hogy csak egyszer nullázott, a többi versenyen vagy első, vagy második lett, ami remek teljesítmény, úgyhogy gratulálok.”
 
Valentino Rossi: „Nagyon-nagyon gyors és nagyon erős, megérdemelte a bajnokságot.”
Danilo Petrucci: „Úgy vélem, ez volt Marc legjobb szezonja. Persze 2014-ben is rengeteg futamot nyert, de idén hihetetlenül versenyképes volt. Ma is egy utolsó kanyarig tartó izgalmas versenyen győzött. Nagyon nehéz azt mondani, hogy egy egész idényben le lehet őt győzni. Nyilván néhány versenyző legyőzte egy-egy futamon, többek között én is, de ha az egész bajnokságot nézzük, akkor rendkívül nehéz őt legyőzni.”
 
Cal Crutchlow: „Nyilván gratulálok Marcnak, a csapatnak és a Hondának. Tulajdonképpen tökéletes szezont futott, hiszen szinte minden futamon első vagy második helyen végzett. Elképesztő tehetség, elképesztő srác, és öröm, hogy itt van ebben a bajnokságban. Így a nyolcadik után… szerintem egyszerűen vissza kellene vonulnia, hogy esélyt adjon a többieknek! Viccelek, csak gratulálok neki!”
 
Jorge Lorenzo: „Szinte tökéletes szezon, leszámítva az austini bukást. De azt a futamot is megnyerhette volna, akkor még nagyobb előnye lehetne és már a mostani verseny előtt megnyerhette volna a vb-címet, de így is négy nagydíjjal a vége előtt megtette. Hihetetlen, sokkal jobban versenyez, mint a többiek. Majdnem az összes pályán ő volt a legjobb, szóval abszolút megérdemli a címet, mivel egy versenyképes, de nehezen vezethető motort tudott megülni. Minden eddiginél jobb és konstansabb volt. Hihetetlen teljesítmény, gratulálok Marcnak, élvezze ki ezt a legutóbbi vb-címet!”
 
A végére egy kis kiegészítés: nyilván nem meglepő, hogy Rossi nyilatkozott a legszűkszavúbban Marquez sikeréről, később azonban az olasz sajtó kérdésére részletesebben is beszélt többek között arról, hogy már csak egy elsőségre van az ő kilenc vb-címétől: „Úgy dominált, mint én, amikor a legjobb formámban voltam. Egyedül Austinban hibázott, azt leszámítva szinte tökéletes volt. Nem hiszem, hogy túl nehéz lenne utolérnie az én kilenc vb-címemet. Sajnálom, mert a karrierem során két vagy három címet is eldobtam. Igazából kettőt eldobtam, egyet meg elvett tőlem, de ez így három, s akkor nehezebb dolga lenne az utolérésemmel. Így viszont attól tartok, hamar csatlakozni fog hozzám a kilencedikkel!”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások