WTCR

Wuhan helyett Sepang – itt a WTCR 2019-es versenynaptára

Ahogy arra számítani lehetett, a Motorsport Világtanács szerdai ülése után közzétették a Túraautó-világkupa jövő évi menetrendjét, amelyben természetesen ezúttal is szerepel a Hungaroring is.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Szerdán tartotta idei ülését az FIA Motorsport Világtanácsa, s ahogy az lenni szokott, ezt követően tették közzé a WTCR versenynaptárát is. A legfontosabb hír számunkra, hogy 2019-ben is április utolsó hétvégéjén, a szezon második állomásaként érkezik a mezőny a Hungaroringre, ahol a délelőtti bejelentés értelmében a TCR Európa-kupával fognak együtt vendégeskedni. Szintén jó hír, hogy az idén Argentína helyére beugró Slovakia Ring is maradt a körforgásban, méghozzá ezúttal két héttel a mogyoródi futamok után kerül sor a versenyekre északi szomszédunknál, ráadásul a FIM endurance-vb-vel közös hétvégén.

Na de kezdjük az elején: jövőre is Marrakeshben indul az évad, majd jön Magyarország és Szlovákia. Ezt követően Zandvoortba utaznak Michelisz Norberték – igaz, itt még szükséges a promóter aláírása –, s amennyiben a TCR Europe-nál is ez lesz a később megnevezendő holland helyszín, úgy újfent együtt versenyez majd a két széria. A Nordschleife ezúttal június közepi időpontot kapott – a nürburgringi 24 órást is ekkor rendezik, szóval továbbra is a legendás egynapos betéteseménye lesz a Túraautó-világkupa –, az európai turnét pedig Vila Real zárja.

Szeptemberben ezúttal csak egy kínai állomás lesz, méghozzá Ningbo, mivel a wuhani fordulóra tervezett időpont a helyi szervezőknek nem felelt meg a Katonai Világjátékok közelsége miatt. Október végén jön Suzuka, majd novemberben Makaó, amely azonban 2019-ben nem szezonzáróként fog funkcionálni. Ugyanis bekerült a naptárba Sepang is: ez nem váratlan, hiszen amikor a FIM endurance-vb szervezői bejelentették, hogy 2019 decemberében ellátogatnak a maláj pályára, már tudni lehetett, hogy a WTCR is velük tart – ami szintén nem meglepő, hiszen mindkét széria promótere az Eurosport Events. A pontos időpont ugyanakkor még kérdéses, de vélhetően december legelején lesz esedékes, a háromból az egyik futamot ráadásul villanyfénynél rendezik majd.

A WTCR 2019-es versenynaptára:
Április 7. Marrakesh, Marokkó
Április 28. Hungaroring, Magyarország
Május 12. Slovakia Ring, Szlovákia
Május 19. Zandvoort, Hollandia
Június 22. Nordschleife, Németország
Július 7. Vila Real, Portugália
Szeptember 15. Ningbo, Kína
Október 27. Suzuka, Japán
November 17. Makaó, Makaó
??? Sepang, Malajzia

A Motorsport Világtanács amúgy másodjára is véglegesítette a Formula-1-es kalendáriumot, ám mivel abban semmiféle változás nem történt a már október közepén elfogadott változathoz képest, nem tesszük újra közzé, aki akarja, IDE KATTINTVA azt is megtalálhatja. És ha már itt tartunk, a Formula-E naptárára is még egyszer rábólintottak, azt meg ITT lehet nézegetni.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások