2024. április 27. 00:02
KezdőlapSuperbikeA sorozatban újonc Specsavers Suzuki csapat is megmutatta idei versenygépét

A sorozatban újonc Specsavers Suzuki csapat is megmutatta idei versenygépét

A Specsavers Suzuki csapata a 2022-es szezonban a Bennetts Brit Superbike bajnokságban gurul pályára, Leon Jeacockkal a nyeregben.

A szatellit csapat tavaly debütált a Superstock-ban, az idei esztendőben pedig már a Brit Superbike-ban mutatkozik be. A napokban rántották le a leplet versenygépük festéséről, 55 nappal a szezon kezdete előtt. Az istálló versenyzője a 34 éves Leon Jeacock, aki az előző évben a Superstock-ban rótta a köröket. Ezidáig három versenyen vett részt a szigetországi bajnokságban 2021-ben, amikor is a korábbi Moto3-as világbajnokot, a sérült Danny Kentet helyettesítette a Buildbase Suzuki versenygépén. Jeacock nem ismeretlen motoros körökben, hiszen 2011 óta versenyez, több kategóriában is megfordult az elmúlt 11 évben.

A leleplezés kapcsán a csapat tulajdonosa, Moore így nyilatkozott: “Nagyon izgatott vagyok, hogy bemutathatom a 2022-es festésünket a Superbike (az első ebben a sorozatban) és a Superstock géposztályokban. Keményen dolgozunk az előttünk álló szezonra való felkészülésen a Hawk Racinggel, és alig várjuk az első hivatalos tesztet a következő hónapban.”

Fotó: Bennetts British Superbike Championship