back to top
2024. szeptember 28. 23:16
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu szerint „ez még csak a kezdet”, Bautista úgy látja, a török...

Razgatlıoğlu szerint „ez még csak a kezdet”, Bautista úgy látja, a török „érinthetetlen” volt Misanóban

A Superbike-világbajnokság misanói fordulójának második futamát Toprak Razgatlıoğlu nyerte, mögötte pedig Nicolò Bulega, majd Álvaro Bautista szelte át a célvonalat. A három pilóta értékelt a leintés után.

Toprak Razgatlıoğlu nem ijedt meg attól, hogy a hazai pályájukon hívja ki a Ducati versenyzőit. A török pilóta a Superbike-világbajnokság misanói fordulója során a Superpole-t, a Superpole futamot, illetve az első és a második viadalt is megnyerte. Így karrierje harmadik, a BMW-hez történő igazolása óta pedig az első tökéletes hétvégéjét – amely kimondott célja volt – hozta össze ebben a sorozatban.

Razgatlıoğlu a második versenyt is magabiztosan húzta be, pedig a rajt után az elsőről egészen az ötödik helyig esett vissza. Viszont onnan gyorsan felkapaszkodott, és a 7. körben visszavette a vezetést. Nem véletlen, hogy elégedetten értékelt a leintés után.

Razgatlıoğlu megcsinálta a tökéletes hétvégét, hatalmas fölénnyel nyerte a második misanói versenyt

„Ahogy tudjátok, a verseny előtt azt mondtam, az a célom, hogy mindhárom futamot megnyerjem a hétvégén – kezdte Razgatlıoğlu. – Végül ezt sikerült is megcsinálnom. Köszönöm a csapatomnak, hihetetlenül jó munkát végeztek ezen a hétvégén. Ez különösen igaz a mai napra, amelyre még tovább tudtuk javítani a motort. És így ma még jobban, nyugodtabban éreztem magam a motoron, és ezt a versenyt még inkább élveztem [mint a többit]. De ez a futam senkinek sem volt egyszerű a nagy meleg miatt, ma mindenki többet csúszkált. Viszont nekem sikerült jó munkát végeznem, de persze ezt nem egyedül vittem végbe, ez igazi csapatmunka volt. Minden [csapattag] nagyon keményen dolgozott, ezért tudtuk mindhárom futamot megnyerni. De úgy tűnik, hogy ez még csak a kezdet.”

Nicolò Bulega a második helyről indulva jött be a második pozícióba. A rajt után egy időre átvette a vezetést, de miután Razgatlıoğlu elment mellette, nem tudott közel maradni hozzá. „Nagyon örülök [az eredménynek], ezen a hétvégén minden futamot dobogós, a második helyen fejeztem be – mondta Bulega. – Erősek voltunk, de Toprak még gyorsabb volt. Legközelebb újra megpróbáljuk. A cél az, hogy minden verseny után dobogóra álljunk. Elégedett vagyok, és köszönöm a helyi szurkolóknak a támogatást.”

Álvaro Bautista hatalmasat hibázott a Superpole versenyen, ezért csak a tizenegyedik helyről rajtolt. Viszont kiválóan sikerült elindulnia, és ennek köszönhetően a második körben már a negyedik pozíciót foglalta el. Végül Alex Lowest is maga mögé utasította, és így felállhatott a dobogó legalsó fokára.

„Ezen a versenyen jó rajtot vettem, megfelelő íveket választottam az első körben, és így sikerült sok pozíciót visszaszereznem – nyilatkozta Bautista. – Utána pedig csak próbáltam minél jobb tempót diktálni. Persze mostanában nem a legjobb formánkat, nem a lehető legjobb teljesítményt hozzuk, de most ez van. Próbáljuk felépíteni az önbizalmunkat, próbáljuk megtalálni a legjobb beállítást, végül is erről szól minden. Persze nagyon szerettem volna nyerni itt, a Ducati szurkolói előtt, de ez most egy nagyon nehéz verseny volt, többek között Toprak miatt is. Ő hihetetlenül magas szintet képviselt ezen a hétvégén, szinte teljesen érinthetetlen volt. De azért mi próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, és innentől a következő futamokra készülünk.”

Bautista úgy látja, hogy mostanra elérték a Ducati jelenlegi motorjának határait