back to top
2024. július 02. 09:25
KezdőlapMotoGPMartínt megbüntették, csak a második sorból kezdi az asseni főfutamot

Martínt megbüntették, csak a második sorból kezdi az asseni főfutamot

Jorge Martín háromhelyes rajtbüntetést kapott a Holland TT főfutamára. A spanyol versenyző az időmérőn túlságosan lassan haladt az ideális íven, és feltartotta Raúl Fernándezt.

Francesco Bagnaia eddig erődemonstrációt tart a Holland TT hétvégéjén, és a sprinten 3 ponttal csökkentette lemaradását Jorge Martínnal szemben a bajnoki tabellán. Ráadásul a tőle független események is a kezére játszanak: a sportfelügyelők ugyanis úgy döntöttek, hogy a Pramac pilótáját három hellyel hátrasorolják a főverseny rajtrácsán.

Bagnaia simán legyőzte Martínt az asseni sprinten, Marc Márquez az elején, Espargaró a végén esett el

A döntést meglehetősen hosszú idő alatt hozták meg, hiszen az incidens még az időmérőn történt, ráadásul az először közzétett dokumentumban súlyos hibát vétettek a dátumozás során. A szankció oka, hogy Martín a Q2-ben túlságosan lassan haladt az ideális íven, és ezzel feltartotta a gyorskörön lévő Raúl Fernándezt.

Miután az összetett éllovasa a pályán a második helyet szerezte meg a kvalifikáción, a vasárnap délután 2 órakor kezdődő viadalon a második sorból, az ötödik pozícióból indul, négy hellyel Bagnaia mögül. A büntetésből egyébként Maverick Viñales, Álex Márquez és Aleix Espargaró profitálnak, akik egyaránt eggyel előrébb kerülnek. Utóbbit ugyan kórházba vitték, de csak kivizsgálás céljából, a hírek szerint nincsenek súlyos következményei a sprint utolsó körében elszenvedett bukásának.

Martín ráijesztett Bagnaiára, de a címvédő megszerezte első idei pole-ját, Marc Márquez bukott