back to top
2024. október 18. 05:12
KezdőlapHirdetésEzért válassz elektromos autót! (x)

Ezért válassz elektromos autót! (x)

Egyre népszerűbb választásnak bizonyulnak az elektromos autók, amelyeknek a környezetünkre való pozitív hatásai mellett megannyi más, mindennapi életünket megkönnyítő előnyei is ismertek. Cikkünkben ezeket mutatjuk most be!

Környezetbarát megoldás

Az elektromos autó mindenki által ismert és talán legfontosabb előnye, hogy sokkal pozitívabb hatással van a környezetünkre, mint a nem elektromos társai. Nemcsak amiatt beszélhetünk erről, mert a levegőre kevésbé káros, mint az üzemanyaggal működő járművek, hanem mert a zajszennyezettség is elenyésző más autókhoz képest, ami egy nagyvárosban különösen nagy előnynek számít.

Mindennapi használata pénztárcabarát

Az egyre csak emelkedő üzemanyagárak mellett biztosan minden sofőrnek megfordult a fejében, hogy vajon, ha elektromos autót vezetne, most mennyit spórolhatna? A válasz az, hogy nagyon sokat! Az elektromos autók töltésének ára ugyanis töredéke a mai benzináraknak, és ma már egyre több helyen találkozhatunk erre alkalmas töltőállomásokkal. De akár otthonunk kényelmében is tölthetjük járművünket, ha elektromos autó töltő kiépítése mellett döntünk.

Fotó: b-evmobil.hu

Kevesebb alkatrész – könnyebb átvizsgálás

Mivel az elektromos autó egy modernebb fajtája a mindennapos közlekedésnek, kevesebb alkatrészből is áll, mint üzemanyaggal működő társai. Ezek alapján pedig kevesebb esélye van elromlani bárminek is, például az egyik legfontosabb „összetevő”, a fékrendszer is kevésbé van leterhelve. Akkumulátora azonban nagyobb odafigyelést igényel, hiszen ez az autónk lelke, viszont ennek állapotfelméréséhez sem kell rögtön az autószerelőhöz rohanni: rendelkezésre állnak olyan eszközök, mint az OBDLink LX vagy más, hordozható olvasók is, amelyek lehetővé teszik, hogy otthoni körülmények között ellenőrizhessük az alkatrész állapotát.

Ingyenes parkolás a városban

Nem utolsó szempont, hogy a zöld rendszámú autók a legtöbb helyen ingyenesen parkolhatnak a városban. Nagy fejtörést okozhat ugyanis, ha a fővárosban akadna elintéznivalónk napközben, de már előre tudjuk, hogy ha találunk is egy szabad parkolóhelyet, azért biztosan borsos árat kell fizetni. Az elektromos autók tulajdonosainak viszont nem kell ilyesmiken aggódniuk.