back to top
2024. szeptember 08. 01:27
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu már a vb-címről beszél, Alex Lowes nem volt elég gyors, de...

Razgatlıoğlu már a vb-címről beszél, Alex Lowes nem volt elég gyors, de valóra váltotta az álmát

A második doningtoni futam dobogósai, Toprak Razgatlıoğlu, Nicolò Bulega és Alex Lowes értékeltek a leintés után.

Senki sem tudta felvenni a versenyt Toprak Razgatlıoğluval a Superbike-világbajnokság doningtoni fordulójában. A török pilóta a Superpole-t, a Superpole viadalt és mindkét futamot is megnyerte, ráadásul mindet aránylag nagy fölénnyel. Ezzel pedig a tabella élén is növelte az előnyét, már 41 ponttal vezet Nicolò Bulega előtt.

Razgatlıoğlu megint megcsinálta a tökéletes hétvégét, sorozatban a hetedik futamát nyerte

Razgatlıoğlu a második versenyen rajt-cél győzelmet aratott, az első helye valójában egy pillanatra sem forgott veszélyben. Az alanyai motoros a kilencedik alkalommal diadalmaskodott BMW-pilótáként, így ebben a tekintetben beérte a legeredményesebb Marco Melandrit, ahogy a Donington Parkban is beérte az eddig, szintén kilenc győzelemmel csúcstartó Tom Sykest. Emellett azt is ki lehet emelni, hogy sorozatban a hetedik futamot nyerte meg, hiszen a második asseni viadalt is ő fejezte be elsőként.

„Hihetetlenül jól érzem magam – értékelt Razgatlıoğlu a leintést követően. – Azt tűztem ki ugyanis célul magam elé, mielőtt idejöttünk, hogy nyerjük meg mindhárom futamot, és  végül ez sikerült is. Ez igazi csapatmunka volt, igen, az igaz, hogy én is erős voltam, de a motorom egyenesen hihetetlenül jól működött ezen a pályán, ráadásul a csapat napról napra tudott valamit javítani rajta. Lépésről lépésre haladunk a világbajnoki cím [megszerzése] felé, de persze még sok versenyünk lesz idén. Köszönöm mindenkinek a támogatást.”

Razgatlıoğlu: Még nem a BMW a legjobb motor, mindenki tudja, hogy a Ducati nagyon erős

Bulegának szintén eléggé eseménytelen futama volt, de a második helyről rajtolva értékes pontokat szerzett, hiszen másodikként is ért célba. „A vasárnap jobban sikerült, mint a szombat – mondta Bulega. – Sokat fejlődtünk, ma már jobban éreztem magam a motoron, de a mögöttem jövő Alex [Lowes] nem adta fel, szóval az elsőtől az utolsó körig nyomtam. Jó futam volt, legközelebb majd megint megpróbálunk [hasonlóan jó eredményt] elérni.”

A Bulega által is megemlített Lowes hazai közönség előtt állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A brit pilóta az ötödik helyről indult, majd elment Jonathan Rea és Scott Redding mellett is, de Bulegára már nem tudott veszélyes lenni. „Boldog vagyok az eredmény miatt, amit úgy értem el, hogy az egész futam során a határon motoroztam – kezdte Lowes. – Megint nem volt jó a rajtom,  de aztán többeket megelőztem, és végül Scottot is sikerült magam mögé utasítanom. Aztán abban reménykedtem, hogy Nicolò [tempója] kissé be fog esni, de végül ez nem történt meg, és akkor már Toprak is messze járt.”

Ellenfelei dicsérték Razgatlıoğlut, kettejük szerint egyenesen legyőzhetetlen a Donington Parkban

„Én meg a határon motoroztam már azért is, hogy [a harmadik helyen] maradjak. Nem tudtam ennél többet tenni azért, hogy második legyen, ahhoz nem voltam elég gyors. De szerintem azért jó munkát végeztem, a csapat pedig egyenesen fantasztikusan teljesített. Ez egy nagyszerű hétvége volt, két dobogós hely [az első futamon második lett – a szerk.] a hazai közönségem előtt, egy valóra vált álom. Mindenkinek köszönöm a támogatását!”