back to top
2024. szeptember 08. 01:19
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu célba vette Rea és Bautista rekordját, Locatelli dobogót „ajándékozott”

Razgatlıoğlu célba vette Rea és Bautista rekordját, Locatelli dobogót „ajándékozott”

Toprak Razgatlıoğlu a Mostban aratott győzelmét követően már a zsinórban aratott sikerek rekordját vette célba. Nicolò Bulega kiemelte, hogy nem követett el hibát, míg Andrea Locatelli hosszú idő után tért vissza a dobogóra.

Bár azt soha nem fogjuk megtudni, hogy Álvaro Bautista mennyire nehezítette volna meg Toprak Razgatlıoğlu dolgát a Superbike-világbajnokság mosti hétvégéjének második futamán, hiszen a címvédő az első kanyarban kiesett, de tény, hogy a török versenyző újabb sima győzelmet aratott. Nicolò Bulega második helye szintén nem volt veszélyben, míg Andrea Locatellinek többet is előznie kellett a pódiumhoz.

Razgatlıoğlunak megvan a tripla a triplákból, Bautista számára egy kanyarig tartott a verseny Mostban

A gyári BMW pilótája ezzel 64 pontra növelte előnyét a tabellán, vagyis a következő hétvége után is biztosan ő áll majd az élen. Emellett zsinórban a tizedik győzelmét aratta, így már csak egyre van Jonathan Rea és Bautista rekordjától. A török motoros ezzel pontosan tisztában van, és a leintés után kijelentette, hogy ez a következő cél.

„Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta az interjúk során. – Köszönöm a csapatomnak, elképesztő munkát végeztek ezen a hétvégén. Minden szakaszon javítottunk a motoron, és nagyon erősek vagyunk. Ezen a futamon nem nyomtam túl keményen, mivel óvnom kellett a hátsó gumit. Végül ismét háromszor nyertünk, ami összességében [zsinórban] tíz győzelem, de még kell két diadal a rekordhoz. Meglátjuk, mindenesetre ennek a hétvégének nagyon örülök. Köszönöm minden szurkolónak, jövőre találkozunk!”

Bulega a Superpole versenyhez hasonlóan ezúttal is lerajtolta Razgatlıoğlut, és hosszabb ideig maga mögött tudta tartani, mint délelőtt. Azonban összességében most sem volt esélye védekezni, onnantól kezdve pedig csak arra kellett figyelnie, hogy ne rontson. Ez össze is jött neki, így már 40 pontos az előnye csapattársa előtt az összetett második helyén.

„Jól érzem magam – fogalmazott szezonbeli tizedik képzeletbeli ezüstére után. – Ma szerintem megint ez volt a maximum. Egyetlen hibát sem követtem el. Nehéz nap volt, Toprak ismét nagyon gyorsnak bizonyult. Próbáltam őt követni, hátrafelé pedig igyekeztem némi különbséget kialakítani. Újabb második hely tehát, aminek örülök.”

Andrea Locatellinek valamivel mozgalmasabb versenye volt, hiszen hátulról kellett jönnie a harmadik helyért. Előbb Remy Gardnert, majd Michael van der Markot utasította maga mögé, így ismét felállhatott a dobogóra. Ez utoljára a szezonnyitó Phillip Island-i hétvégén történt meg, akkor kétszer is a második pozícióban ért célba.

„Mit mondhatnék, ez egy álom – kezdte. – Hosszú idő után visszatértünk a dobogóra. Őszintén szólva a hétvége során nem voltam túl magabiztos a motorral, szenvedtünk. A srácok azonban keményen dolgoztak tegnap, valamint ma délelőtt, és elképesztő motort adtak nekem. Különleges nap ez a számunkra, boldog születésnapot Tomnak és Rickynek! Ez egy ajándék nekik és a Yamahának. Folytatjuk a munkát, és hiszünk benne, illetve reméljük, hogy legközelebb Portimãóban is képesek leszünk dobogóra állni.”