back to top
2024. szeptember 17. 09:29
KezdőlapMotoGPA Hondánál „nem alszanak”, a szezon második felében „nagyobb dolgokat” is fognak...

A Hondánál „nem alszanak”, a szezon második felében „nagyobb dolgokat” is fognak tesztelni

Alberto Puig, a gyári Honda csapatfőnöke elismerte, hogy elég nehéz volt nekik az idei szezon első fele, majd kijelentette: javítaniuk kell a motorjukon. Az idény második részében pont ezért több új alkatrészt is tesztelni fognak.

Az elmúlt évek küszködéséhez hasonlóan eddig az idei szezon is eléggé rosszul alakult a Hondának. Az aszakaiak pilótáit és két istállóját is a tabella legvégén találjuk meg és ennek megfelelően a gyártók rangsorában is az utolsó helyen állnak. Azt Alberto Puig, a gyári alakulatuk csapatfőnöke is elismerte, hogy komoly problémákkal küzdenek, de azért egészen bizakodó volt az idény hátralévő részével kapcsolatban.

Így áll a MotoGP-tabella a Német Nagydíj után

„Nem volt könnyű – értékelte a szezon első felét Puig a MotoGP hivatalos honlapjának. – Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Persze próbálunk eljutni oda, de még mindig elég messze vagyunk, nem változott sokat a helyzetünk. De most ez van, szóval harcolunk, próbálunk felzárkózni és sokféle megoldást kipróbálni. Viszont a köridők alapján egyértelmű, hogy még mindig nem vagyunk ott, de ezt mi is tudjuk.”

„Megpróbálunk a lehető leggyorsabban a lehető legtöbbet fejlődni – tette hozzá. – Kihasználjuk a koncessziós jogokat, sokat tesztelünk, de továbbra is nagy lépések kell még megtennünk. Javítanunk kell a motoron, ez a lényeg. Azt már tudjuk, hogy mi hiányzik, de még mindig nem találtuk meg a megoldást a problémára. De azt tudjuk, hogy mik a fő problémáink. Ezzel már tisztában vagyunk, de abban még mindig nem vagyunk száz százalékig biztosak, hogyan javítsuk ki ezeket. Viszont magabiztosnak kell lennünk, különben akár haza is mehetnénk. Tudjuk, hogy mit csinálunk, és azt is tudjuk, hogy nem alszunk. De az egy másik történet, hogy amit eddig kipróbáltunk, az működik-e vagy sem.”

Válságértekezletet tartottak a Hondánál a MotoGP előző futama után

„Az év második felében kipróbálunk majd néhány új alkatrészt, azt remélve, hogy azok már működni fognak – árulta el. – De erre nincs garancia. Viszont már az év elején azt terveztük, hogy az idény második részében különböző dolgokat fogunk kipróbálni. Ráadásul nem apró, hanem nagyobb dolgokat. Remélhetőleg így meg tudjuk majd tenni a szükséges lépéseket, és javulni fogunk.”