back to top
2024. szeptember 16. 20:58
KezdőlapMoto2Arbolino Moto2-es karrierje során először, Alonso a Moto3-ban idén már hatodszor nyerte...

Arbolino Moto2-es karrierje során először, Alonso a Moto3-ban idén már hatodszor nyerte meg az időmérőt

Tony Arbolino szerezte meg a Moto2-es pole pozíciót a San Marinó-i Nagydíj időmérőjén Celestino Vietti és Ogura Aj előtt. Arbolinónak ez pályafutása első középső kategóriás rajtelsősége. A misanói Moto3-as versenyen sorrendben David Alonso, Luca Lunetta és Iván Ortolá alkotják majd az első sort.

A MotoGP időmérője után a két kisebb kategória kvalifikációját tartották meg Misanóban. A bokszutca kinyitása előtt ideálisak voltak a körülmények, a levegő hőmérséklete 28, a pályáé pedig 40 fokos volt.

A domináns Bagnaia mellett meglepetésemberek értek oda az első rajtsorba a misanói időmérőn

Moto2

A középső kategória tabellájának első tíz helyezettje közül az éllovas Sergio García és a harmadik Alonso López kényszerült arra, hogy részt vegyen a Q1-ben. Az etap során az végig egyértelmű volt, hogy López tovább fog menni, hiszen szinte folyamatosan ő állt az élen. Zonta van den Goorbergh eközben bukott.

López a hajrában tovább javította az idejét, és végül 1:35.446 másodperccel jutott be első helyen a Q2-be. Rajta kívül ez Bo Bendsneydernek, Filip Salačnak és Senna Agiusnek sikerült, bár mindannyiuknak jelentős, 45 század körüli volt a lemaradása. García viszont csak tizedik lett, és a jövőre már a MotoGP-ben versenyző Somkiat Chantra is megragadt a nyolcadik helyen.

A Q2 két bukással kezdődött: előbb Dennis Foggia, majd Manuel González dobta el a gépét. A kezdeti nekifutás alatt először López, aztán Ogura Aj, végül pedig meglepetésre Diogo Moreira vette át a vezetést. A brazil pilóta 1:35.521-et futott.

 

A hajrában Celestino Vietti vette át a vezetést, de Tony Arbolino őt is lenyomta. A Marc VDS pilótája 1:35.229-cel megszerezte pályafutása első Moto2-es pole pozícióját. Végül egy bukás többektől elvette a javítás lehetőségét, így a második pozíciótól a Vietti, Ogura, Áron Canet, Moreira, Albert Arenas, Joe Roberts, López sorrend alakult ki. Fermín Aldeguer a tizedik, Jake Dixon pedig a tizennegyedik rajtkockát szerezte meg.

A San Marinó-i Nagydíj Moto2-es időmérőjének végeredménye

Moto3

A legkisebbeknél a tabella első tíz helyezettje közül Joel Kelsónak kellett motorra ülnie az időmérő első szakaszában. Az első igazán jó próbálkozások alkalmával Furuszató Taijó 1:41.194 másodperccel áll élre. Eközben Vicente Pérez elesett.

Kelso aztán a hajrára fordulva 1:41.472-vel átvette a vezetést. Végül rajta kívül a bukó Pérez, Furuszató és Filippo Farioli jutott tovább a második szakaszba.

A Q2-ben aztán sorban jöttek a jobbnál jobb köridők. Percekig az 1:41.282-t teljesítő Ángel Piqueras állt az élen, majd megérkeztek az élmenők. Az összetettben második helyen álló Collin Veijer 1:41.060-val vette át a vezetést, mögé pedig 23 ezred lemaradásban az éllovas David Alonso zárkózott fel.

A hajrá Kelso bukásával kezdődött, de az ausztrál pilóta visszaült a motorjára. Azután kisebb meglepetésre felugrott az első helyre, a Boé Motorsports versenyzője 1:40.012-őt futott.

Végül azonban így sem tudta behúzni az időmérőt. Előbb Veijer ugrotta át, de aztán a holland pilóta elesett, így nem tudott többször próbálkozni. Majd Luca Lunetta neve jelent meg az első helyen az 1:40:922 mellett. Viszont ez sem volt elég Alonso ellen, aki 1:40.505-tel megszerezte az idei hatodik pole pozíciót. A mezőnyt alaposan elverő kolumbiai motoros mögött a Lunetta, Iván Ortolá, Piqueras, Veijer, Kelso, Daniel Holgado, Adrián Fernández sorrend alakult ki.

A San Marinó-i Nagydíj Moto3-as időmérőjének végeredménye