back to top
2024. szeptember 20. 16:32
KezdőlapMotoGPMarc Márquez reagált Rossi ellene vívott „háborújának” legújabb fejezetére

Marc Márquez reagált Rossi ellene vívott „háborújának” legújabb fejezetére

Marc Márquez ugyan értesült Valentino Rossi legutóbbi vele kapcsolatos megjegyzéseiről, de leszögezte, nem foglalkozik egykori ellenfelének szavaival. A nyolcszoros világbajnok optimistán nyilatkozott az Emilia-romagnai Nagydíj hétvégéjét.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Valentino Rossi múlt héten újabb verbális offenzívát indított Marc Márquez ellen. Az olasz legenda ismét felidézte a 2015-ös idény és főleg annak botrányos hajráját. A 45 esztendős exmotoros továbbra is tartja magát ahhoz a véleményéhez, hogy a Honda akkori pilótája szándékosan ki akart szúrni vele.

Rossi folytatja a sárdobálást Marc Márquezzel szemben: Senki másnak nem volt ilyen mocskos húzása

Mivel az előző hétvégén nem volt futam a MotoGP-ben, Márquez pedig magától nem reagált, eddig nem lehetett tudni, mit gondol egykori riválisának megnyilvánulásáról. Az viszont borítékolható volt, hogy az Emilia-romagnai Nagydíj csütörtöki sajtónapján rákérdeznek nála erre a témára, és ez így is történt. A Gresini versenyzője azonban nem nagyon akar foglalkozni ezzel.

Nyilván hallottam, meg is néztem a videót – nyilatkozta a DAZN-nak. – Most viszont sokkal fontosabb dolgok járnak a fejemben, mint hogy odafigyeljek ezekre a szavakra. Nekem most a pályán van feladatom. Aktív versenyző vagyok, így nem érdekelnek és nem befolyásolnak ezek a háborúk. Már mindenen keresztülmentem, így tökéletesen tudom, hova kell fókuszálnom. A múltban nem történt meg, és most sem fog előfordulni, hogy valaki félrevigyen.”

Rossi elárulta, mikortól vélte úgy, hogy Marc Márquez el akarja gáncsolni a bajnoki küzdelemben

Ami a jelent, illetve a közelmúltat illeti, Márquez zsinórban két főfutamgyőzelemnél tart, és visszavette a bajnoki harmadik helyet Enea Bastianinitől. A mezőny a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan ismét Misanóban csap össze, és a gyártók, illetve a csapatok ezúttal a szokásosnál jóval több adattal felvértezve vágnak neki a hétvégének, de a körülmények nem lesznek teljesen azonosak. A 31 éves motoros optimistán várja a fordulót, amelynek első szabadedzését ő zárta az élen.

Marc Márquez nem sokat töltött a pályán, de így is ő volt a leggyorsabb az első misanói edzésen

Hosszú ez a tizennégy nap győzelem nélkül, nem igaz? – viccelődött, utalva arra, hogy az 1043 napos várakozás után egy hét múlva ismételni tudott. – Két egymást követő diadal nyilvánvalóan önbizalmat ad az embernek, és fellelkesíti. Ugyanakkor mindenekelőtt a magabiztosságot és a nyugalmat emelném ki: az ember továbbra is azt csinálja, amit eddig, hiszen minden jól működik. Igaz, hogy új hétvége kezdődik, de már a korábbi tapasztalatokkal, és igyekszünk megbirkózni a pálya körülményeivel a hűvösebb időjárás és talán néhány esős edzés miatt.”

Márquez a San Marinó-i Nagydíj másnapján rendezett tesztre is kitért. „Arra alapoztuk a tesztet, hogy olyan dolgokat dobtunk ki, amelyeket a nagydíjhétvégén kipróbáltunk, és nem működtek – magyarázta. – Igen, ugyanazon a motoron fejeztem be, amellyel vasárnap versenyeztem, mert ezen éreztem magam a legjobban.”

Bagnaia megmutatta, ki az úr Misanóban, Morbidelli volt a legszorgalmasabb dolgozó a MotoGP tesztjén