vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapSuperbikeFüstölő motor zárta le az idei Superbike-vb-t, Razgatlıoğlu megakadályozta Bulegát a triplázásban

Füstölő motor zárta le az idei Superbike-vb-t, Razgatlıoğlu megakadályozta Bulegát a triplázásban

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-vb második jerezi futamát, miután Philipp Öttl motorblokkjának elfüstölése miatt idő előtt leintették a versenyt. Nicolò Bulegának nem jött össze a triplázás, míg Michael van der Mark hozta a BMW-nek a kettős dobogót.

Nemcsak a Superbike-vb jerezi hétvégéje, hanem a teljes sorozat is az utolsó futamát rendezték meg vasárnap délután. A Superpole versenyen elért győzelmének köszönhetően Nicolò Bulega indulhatott a pole pozícióból, mellőle a világbajnok Toprak Razgatlıoğlu és Alex Lowes várhatták a piros lámpák kialvását. Iker Lecuona nem tudott rajthoz állni a versenyen, miután délelőtt eltört a lábközépcsontja, a baleset miatt csapattársa, Xavi Vierge hosszú körös büntetést kapott.

Bulega ismét legyőzte Razgatlıoğlut, nagy balesetet szenvedett a két gyári Honda

- Advertisement -

Bulega jól jött el, és Razgatlıoğlu is maradt a második, Lowes viszont elveszítette a harmadik pozíciót Andrea Locatellivel szemben. Danilo Petrucci a hatodik helyre esett vissza, sőt, még az 1. körben Andrea Iannone is megelőzte. A Barni pilótája így nagyon rossz helyzetben volt az összetettbeli negyedik helyért folytatott küzdelemben.

A 2. körben Lowes megtámadta Locatellit, de nem járt sikerrel. Ellentétben Razgatlıoğluval, aki a következő kör elején rendkívül rövidet fékezve bevetődött Bulega mellé, és átvette a vezetést. Csapattársa, Michael van der Mark szintén előzött, és feljött a negyedik pozícióba Lowesszal szemben.

A 4. kör elején a Honda egyik szabadkártyás pilótája, Tommy Bridewell elesett, majd Tarran Mackenzie is hasonlóan járt. Eközben az élmezőnyben Van der Mark tovább javított, és feljött a harmadik pozícióba. Locatellit aztán Lowes agresszív manőverrel terelte le az ideális ívről, aminek következtében Iannone mindkettőjüket maga mögé utasította. A gyári Yamaha pilótája mellett ráadásul még Petrucci is elment.

A 6. körben Álvaro Bautista is megelőzte Locatellit, ám aztán lelassult, és lesodródott a pályáról, így visszaesett a tizenegyedik pozícióba. A következő körökben aztán próbált zárkózni, és előbb Axel Bassanit, majd Jonathan Rea-t is maga mögé utasította. A gyári Kawasaki motorosa mellett nem sokkal később Dominique Aegerter is elment.

Közvetlenül féltáv előtt Iannone megtámadta Van der Markot, aki keményen védekezett a 13-as kanyarban, és a GoEleven pilótája lecsúszott a pályáról, így visszaesett a hatodik pozícióba. Mögöttük Garrett Gerloff próbált elmenni Locatelli mellett, de sikertelenül. Bautista számára pedig véget ért a verseny, ugyanis a következő kör 6-os kanyarjában bukott.

Bulega időközben nem szakadt le Razgatlıoğluról, és a 13. körre utol is érte vetélytársát. Az olasz motoros azonban a hajráig nem tudott mit kezdeni a bajnokkal. Ellentétben Iannone és Lowes esetével, hiszen előbbi el tudott menni a brit motoros mellett. Hátrébb Aegerter számára is véget ért az idény, hiszen elesett.

Ahogyan Philipp Öttl is feladta a küzdelmet, és ez az egész idény zárását. A német motoros Yamahájában ugyanis elfüstölt a motorblokk, és a pályára folyt olaj miatt piros zászlóval megszakították a futamot. Mivel a táv kétharmadán már túl voltak, véget ért a futam és ezzel a szezon is. Ennek következtében nyert Razgatlıoğlu Bulega előtt, Van der Mark pedig kettős dobogót hozott a BMW-nek, a gyári csapat esetében ez először történt meg idén.

A Superbike-vb második jerezi futaménak végeredménye

- Advertisement -