back to top
2024. október 06. 04:38
KezdőlapMotoGPHivatalos: jövőre is Marini lesz Bezzecchi csapattársa Rossi istállójában

Hivatalos: jövőre is Marini lesz Bezzecchi csapattársa Rossi istállójában

A VR46 bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak Luca Marinivel. Ennek következtében eldőlt, hogy Valentino Rossi alakulata jövőre is vele, valamint Marco Bezzecchivel vág neki az idénynek.

A VR46 nemrég bejelentette, hogy Marco Bezzecchi jövőre is marad a csapatnál. Bár papíron sejteni lehetett a választ, de biztosra nem lehetett tudni, hogy ki lesz a csapattársa a 2024-es idényben, de a várakozásnak most vége. A Valentino Rossi által alapított istálló ugyanis bejelentette, hogy a következő idénynek is a kilencszeres világbajnok féltestvérével, Luca Marinivel vágnak neki.

A közösségi médiában még egy videót is megosztottak, amelynek központi témája a labdarúgás volt. Ebben elhangzott, hogy ha a futballra gondolunk, akkor jó néhány olyan játékos eszünkbe juthat, akiről a mezszáma miatt a 10-esre lehet asszociálni, de a MotoGP jelenlegi mezőnyében csak egy ilyen versenyző van. Ez pedig Marini, aki ezzel a rajtszámmal versenyez. „Még 2024-ben is együtt, a VR46 csapatával fogjuk jól érezni magunkat” – jelentette ki a videó végén az olasz versenyző.”

Marini 2021-ben mutatkozott be a MotoGP-ben az Avintia színeiben. Első idényében mind a tizennyolc futamon célba ért, amelyek közül tizenegyen pontot is szerzett. Legjobb eredménye az Osztrák Nagydíjon elért ötödik hely volt, ezenkívül egyszer, a második misanói futamon végzett az első tízben. Összesen 41 pontot szerzett, amivel a bajnokság tizenkilencedik helyén végzett.

A VR46 akkor még csak szponzorként szerepelt a motorján, ám a következő idényben már bátyja csapatában versenyzett, hiszen az istálló csatlakozott a királykategóriához. A célbaérkezési aránya továbbra is kifejezetten jó volt, hiszen a húsz futamból mindössze egyszer esett ki, tizenötször pedig a pontszerzők listájára is feliratkozott. Silverstone-ban és Spielbergben épphogy lecsúszott a pódiumról, az idény végén 120 egységgel a tizenkettedik pozícióban zárt.

Ami az idei szezont illeti, a VR46 rengeteget javult tavalyhoz képest, de a kimagasló eredményeket elsősorban Bezzecchi szállítja. Ugyanakkor Marini esetében is megvolt az áttörés, hiszen az Amerikai Nagydíjon először állhatott fel a dobogóra a MotoGP-ben. Tizenegy forduló után a tabella hetedik helyén áll 125 ponttal, 64-gyel elmaradva csapattársától.

Bár várható volt, hogy a Marinivel való hosszabbítást előbb-utóbb bejelentik, azért érdemes rögzíteni, hogy ezzel újabb hely kelt el az átigazolási piacon. Jelenleg egyetlen üresedés van, hiszen a Pramac azóta sem közölte a nyilvánossággal, hogy bárkit is leigazolt volna az LCR Hondához távozó Johann Zarco helyére. A pozíció betöltésére egyébként a mostani állás szerint alighanem Franco Morbidellinek van a legnagyobb esélye.