back to top
2024. szeptember 28. 23:27
KezdőlapSuperbikeBautista hatalmasat hibázott, Razgatlıoğlu megint simán nyert a misanói Superpole futamon

Bautista hatalmasat hibázott, Razgatlıoğlu megint simán nyert a misanói Superpole futamon

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának Superpole futamát, amelyen a második helyet Nicolò Bulega, a harmadikat pedig Alex Lowes szerezte meg.

A Superpole futammal kezdődött a Superbike-világbajnokság misanói versenyhétvégéjének vasárnapi programja. A szombati Superpole eredményének megfelelően a pole pozícióból – az első viadalt magabiztosan megnyerő – Toprak Razgatlıoğlu, mellőle pedig Nicolò Bulega és Remy Gardner várhatta a lámpák kialvását. A rajt előtt a levegő hőmérséklete 27, a Marco Simoncelliről elnevezett pályáé pedig 37 fokos volt.

Bulega drámája után Razgatlıoğlu zárt az élen a körrekordokat hozó misanói Superpole-on

A legjobban Bulega rajtolt el, de besokallt az 1-es kanyarban, és így Razgatlıoğlu visszavette tőle a vezetést. Az újonc összeért Alex Lowessal, és emiatt elveszítette a motorja egyik szárnyelemét. Lowes ennek ellenére felzárkózott a második helyre, Álvaro Bautista pedig megtartotta a negyedik pozíciót. Eközben Sam Lowes bukott.

Bulega még az 1. körben elment az élmezőny többi tagja mellett, és megint élre állt. Garrett Gerloff összeütközött a szombaton villogó Gardnerrel, és így mindkét motoros a földre került a 10-es kanyarban.

Razgatlıoğlu újra meg tudta előzni Bulegát, majd lassan elkezdett távolodni tőle, a harmadik helyen motorozó Lowes pedig eléggé leszakadt róluk. Ezalatt Bautista hibázott a 10-es kanyarban, kiment a bukótérbe, és bár tudta folytatni a viadalt, de visszaesett a huszadik pozícióba.

Innen már senki sem tudta megtámadni Razgatlıoğlut, aki így még közelebb került a kimondott céljához, a tökéletes hétvégéhez, és egyben persze megszerezte a második futam pole pozícióját. A török pilóta Bautista hibája miatt a tabellán is aránylag nagyobb léptékben növelte az előnyét. A BMW versenyzője mögött a Bulega, Lowes, Andrea Locatelli, Andrea Iannone, Axel Bassani, Iker Lecuona, Jonathan Rea sorrend alakult ki. A címvédő végül a tizenhetedik helyen szelte át a célvonalat.