back to top
2024. szeptember 29. 01:18
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu megcsinálta a tökéletes hétvégét, hatalmas fölénnyel nyerte a második misanói versenyt

Razgatlıoğlu megcsinálta a tökéletes hétvégét, hatalmas fölénnyel nyerte a második misanói versenyt

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság misanói fordulójának második futamát, amelyen mögötte Nicolò Bulega, majd Álvaro Bautista szelte át a célvonalat. A török pilóta így pályafutása harmadik, a BMW-hez történő igazolása óta pedig az első tökéletes hétvégéjét hozta össze.

A Superpole futam után a második versennyel folytatódott a Superbike-világbajnokság misanói hétvégéjének vasárnapi programja. Az első sorból Toprak Razgatlıoğlu, Nicolò Bulega és Alex Lowes vághatott neki a viadalnak. A rajt előtt a levegő hőmérséklete 28, a pályáé pedig 45 fokos volt.

Bautista hatalmasat hibázott, Razgatlıoğlu megint simán nyert a misanói Superpole futamon

Ezúttal is Bulega indult el a legjobban, gyorsan elment Razgatlıoğlu mellett, akit aztán Andrea Iannone, Alex Lowes és Andrea Locatelli is megelőzött. Viszont Iannone besokalt az 1. kör közepén, és emiatt visszaesett. A tizenegyedik helyről induló Álvaro Bautista ekkor már az ötödik pozíciót foglalta el. Eközben Michael Ruben Rinaldi esett el, majd Adam Norrodin is bukott.

Razgatlıoğlu a 2. körben már újra a második helyen motorozott, Bulega mögött nagyjából másfél másodperc volt a hátránya. Kettejük után sorrendben Alex Lowes, Bautista és Locatelli haladt. Iannone ekkora már egészen a tizedik pozícióig esett vissza, feltehetően valamilyen technikai probléma hátráltatta.

Razgatlıoğlu folyamatosan közeledett Bulegára, az 5. körben már „csak” körülbelül egy másodperccel volt lemaradva. A török pilóta ezalatt teljesen lerázta az üldözőit, akik Lowes vezetésével több, mint négy másodperccel voltak lemaradva tőle. Eközben elfüstölt Dominique Aegerter Yamahája, majd Michael van der Marknak kellett kiállni a bokszutcába technikai probléma miatt.

Locatelli hibázott, így Axel Bassani átvette tőle az ötödik helyet. Razgatlıoğlu pedig a 7. körben előbb utolérte, majd meg is előzte Bulegát. Rövid időre úgy látszott, hogy Bulega vissza tud majd támadni, de rövidesen a BMW versenyzője eltávolodott tőle.

13 körrel a leintés előtt Xavi Vierge és Garrett Gerloff akadtak össze, előbbi nem is tudta folytatni a versenyt. A futam felénél Bautista elment Lowes mellett, így átvette tőle a harmadik helyet.

A verseny hajrájára fordulva Razgatlıoğlu teljesen lerázta Bulegát, 5 körrel a vége előtt már több, mint négy másodperc volt kettejük között, Bautista pedig további hat másodpercre volt a csapattársától. Az első öt sorrendjét ekkor Lowes és Locatelli tette teljessé.

Végül Razgatlıoğlu könnyedén nyerte meg a versenyt. A török pilóta ezzel teljesítette a kimondott célját, tehát tényleg összehozta pályafutása harmadik, a BMW-hez történő igazolása óta pedig az első tökéletes hétvégéjét, hiszen mindhárom misanói viadalon győzni tudott. A török versenyző persze így az összetettben is növelte az előnyét. Mögötte végül a Bulega, Bautista, Lowes, Locatelli, Danilo Petrucci, Axel Bassani, Remy Gardner, Iker Lecuona, Jonathan Rea sorrend kristályosodott ki.