back to top
2024. szeptember 28. 21:24
KezdőlapHírekTovábbra is kómában van, de hazaszállíthatták a női vb súlyos sérültjét

Továbbra is kómában van, de hazaszállíthatták a női vb súlyos sérültjét

Norvégiába, az ország legnagyobb idegsebészeti osztályával rendelkező kórházba szállították Mia Rusthent, a női világbajnokság első futamán megsérült versenyzőt. Családja továbbra is optimistán nyilatkozik a 22 éves pilótáról.

Komoly balesettel indult a női világbajnokság történetének első futama Misanóban. Mia Rusthen a 7. körben, a 16-os kanyarban nagy sebességnél elesett, és a falnak csapódott, aminek következtében súlyos fejsérülést szenvedett. A norvég versenyzőt azonnal kórházba szállították, ahol megműtötték, hogy csökkentsék a fejében lévő nyomást, és mesterséges kómába helyezték.

Azóta szerencsére megnyugtató hírek érkeztek vele kapcsolatban. Családja a múlt hét közepén tudatta a nyilvánossággal, hogy Rusthen túl van az életveszélyen, és stabilak az életjelei. Hozzátették, hogy bár a kómából még nem ébredt fel, az a terv, hogy néhány napon belül hazaszállítják, hogy Norvégiában kezeljék tovább.

A családja hírt adott a női vb-n súlyosan megsérült pilótáról, még kómában van, de stabil az állapota

Vasárnap éjszaka a család újabb közleményt adott ki a pilóta Facebook-oldalán keresztül. Mint kiderült, Rusthent valóban Norvégiába, azon belül is Oslóba, az Ullevål Egyetemi Kórházba szállították repülővel. Az intézmény a legnagyobb idegsebészeti osztállyal rendelkezik az országban, így a sérült motoros a „lehető legjobb és legkompetensebb ellátásban” részesül.

„Mia még mindig kómában van, de stabilak és jók az életjelei – írja a család, amely ismét igyekezett megnyugtatni a pilótáért aggódó szurkolókat és versenyzőtársakat. – Egyre több és több jel utal arra, hogy harcol, és nagy akaraterővel rendelkezik. Köszönjük szépen a rengeteg szeretetet és a jókívánságokat Miának.”

Rusthen tehát Norvégiában kap további kezeléseket, ami nyilvánvalóan megkönnyíti a helyzetét, hiszen így a család és a közeli barátok hatékonyabban tudják őt támogatni. Emellett az esetleges nyelvi akadályok is megszűntek az orvosokkal folytatott kommunikáció során, ami elősegíti a felek közötti minél pontosabb információáramlást.

Mesterséges kómába helyezték a női világbajnokság első futamán hatalmasat bukó pilótát