back to top
2024. október 06. 17:27
KezdőlapMotoGPDi Giannantoniónak fájdalmai vannak, Bezzecchi a szezon egyik legnehezebb napján van túl

Di Giannantoniónak fájdalmai vannak, Bezzecchi a szezon egyik legnehezebb napján van túl

Fabio Di Giannantonio elárulta, a kulcscsontja fáj, de minden más szempontból rendben van, a köridejére pedig nem számított a Német Nagydíj edzésén. Marco Bezzecchinek viszont saját bevallása szerint is előre kell lépnie a bukása után.

Rengeteg esést hozott a Német Nagydíj pénteki edzése a MotoGP-ben. A tréning első felében a VR46 mindkét pilótája látványosan bukott, ugyanis mind Marco Bezzecchi, mind Fabio Di Giannantonio nagy sebességnél kötött ki a kavicságyban. Szerencsére mindketten megúszták minimális következményekkel saját incidensüket.

Bukások sora a Sachsenringen, Marc Márquez highside-ot produkált, Di Giannantonio megsérülhetett

Pedig az idősebbik olasz motoros esetében az elején nem így nézett ki. Ugyan a légfalban kikötő motorja még nagyobbat kapott, de miután megállt, azonnal a jobb vállához kapott, majd pedig a bal kezével megtámasztotta a jobb karját. Ez kulcscsonttörés gyanújára adott okot, de miután elment az orvosi központba, versenyzésre alkalmasnak nyilvánították. Sőt, ezután még vissza is tért a pályára, és kilencedikként továbbjutott a Q2-be.

„Most már jobban érzem magam, de nagy ütés volt – nyilatkozta. – A kulcscsontom fáj, de minden más rendben van. Az egyenes végén elvesztettem a [motor] elejét: talán a gumi nem volt felkészítve, talán túlságosan keményen fékeztem. A kavicságyon nagy ütést kaptam, de az orvosi vizsgálat kizárta a sérüléseket. [Aztán] visszamentem a pályára. Nem számítottam erre a köridőre, de örülök. A tempót illetően nem állunk rosszul, de az elektronika tekintetében előrébb kell lépnünk az utolsó szektorban. Most fizioterápia és adatelemzés következik, hogy készen álljunk a sprintre.”

Viñales körrekorddal zárt az élen a roncsderbit hozó edzésen, Marc Márquez nem jutott tovább

Bezzecchi még korábban, az edzés legelején bukott. Bár az ő esése nem nézett ki ennyire rosszul, és nem is kellett aggódni az esetleges súlyos sérülés miatt, miután visszatért a garázsba, láthatóan véres volt az arca. Emiatt azonban nem kellett meglátogatnia az orvosi központot, ennek ellenére messze volt a Q2-től, hiszen csak a tizenkilencedik pozícióban zárt.

„Talán az idény egyik legnehezebb napja volt – kezdte. – Délelőtt nem éreztem rosszul magam, míg délután nagyobb volt a lemaradás. Elestem, csúnyán megütöttem magam, kavics ment a sisakomba, és megsérült az arcom. Aztán visszatértek a szokásos problémák, küszködtem a gázadás kezdeti fázisában, a motor nem fordul be, sebességet veszítek, és gyakran szélesre megyek. Ez nem az én napom volt, remélem, szombaton előrelépek, nem adjuk fel.”

Bezzecchi tehát kénytelen a Q1-ben megkezdeni az időmérőt, ahonnan szokás szerint ketten jutnak tovább a kvalifikáció második szakaszába, ahova Di Giannantonio már pénteken bekerült. A háromszoros MotoGP-futamgyőztesen kívül Marc Márquez az egyetlen Ducati-versenyző, aki nem jutott be a Q2-be, miután ő is megjárta az orvosi központot, később pedig egy apró törést állapítottak meg nála.

Marc Márquez mégsem úszta meg, az újabb vizsgálat törést állapított meg