back to top
2024. október 05. 16:26
KezdőlapMotoGPRossz hír a riválisoknak, Martín szerint a főfutamon még jobban fogja érezni...

Rossz hír a riválisoknak, Martín szerint a főfutamon még jobban fogja érezni magát

Jorge Martín szerint mindenkinek nehéz dolga volt a Német Nagydíj sprintfutamán, és úgy véli, vasárnap jobban fogja érezni magát a motoron. Miguel Oliveira egész hétvégén jól érezte magát, de nem volt könnyű hirtelen az élmenőkkel küzdenie, míg Francesco Bagnaia elismerte, hogy mások ezúttal jobb munkát végeztek nála.

Jorge Martín hosszú idő után tudott nyerni bármilyen versenyen a MotoGP-ben, hiszen a Német Nagydíj sprintjén ő ért célba elsőként. A Pramac motorosa ezzel öt versenyt követően először szerzett több pontot Francesco Bagnaiánál, akit ráadásul Miguel Oliveira is megelőzött, így 15 pontra nőtt a különbség a tabellán.

Martínnak a hibák is belefértek a sprintgyőzelemhez, Bagnaia a megtáltosodó Oliveirától is kikapott

A spanyol pilóta ugyan viszonylag jól rajtolt, de az 1-es kanyarban kívülre sodródott, így a címvédő és a Trackhouse versenyzője is elment mellette. A 2. körben aztán ugyanott elment a portugál motoros mellett, majd egy körrel később márkatársa ellen is próbálkozott, de akkor még nem járt sikerrel, ráadásul mentenie is kellett, pár kanyar múlva viszont összejött neki az előzés. Onnantól kezdve pedig nem lehetett kicsavarni a kezéből a diadalt.

„Lenyűgöző futam volt – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Az biztos, hogy meglehetősen nehéz volt, szerintem minden versenyző számára. Igencsak furcsa itt, nagyon kellett küzdenünk a széllel. Ugyanakkor remekül éreztem magam, magabiztos voltam. Ma nagyon nehéz volt nyerni, mivel [a többiek] igazán közel voltak, nem tudtam ellépni. Azonban úgy gondolom, hogy holnap a közepes [gumin] kicsit jobban fogom érzeni magam. Nagyon boldog vagyok, köszönöm az összes német szurkolónak, ők mindig fantasztikusak, és holnap remélhetőleg ismét nyerni tudunk.”

Oliveira már az időmérőn meglepetést okozott azzal, hogy csapattársával, Raúl Fernándezzel együtt az első sorba kvalifikálta magát Martín mellé. Azonban amíg a Trackhouse másik versenyzője folyamatosan esett vissza, és végül pontot sem szerzett, addig ő ott maradt az élmezőnyben, és a hajrában el is tudott lépni Bagnaiától. Ezzel megszerezte pályafutása első sprintdobogóját, csapata pedig először zárt az első háromban bármilyen futamon, 9 pontjával pedig Fernández mellett Fabio Quartararót és Jack Millert is megelőzte az összetettben, és feljött a tizenharmadik helyre.

„Egész hétvégén jól éreztem magam, ahogyan korábban is mondtam – kezdte. – Az időmérő után úgy éreztem, jó lehetőségem van dobogón zárni a sprintet. Ezek a srácok rendkívül gyorsak, és nem könnyű a középmezőnyből hirtelen velük csatázni. Ugyanakkor velük tudtam maradni. Pecco nagy nyomást helyezett rám, de semmit nem rontottam el, és hazahoztam [a motort]. Holnap remélhetőleg újabb nagyszerű eredményre leszünk képesek.”

Bagnaiának azok után, hogy visszaesett a harmadik helyre, nem volt ellenszere Martínnal és Oliveirával szemben, sőt, a hajrában még Enea Bastianini is utolérte, ám csapattársként nem támadta meg. A címvédő elismerte, hogy ezúttal nem ő volt a legjobb, de ezzel együtt is elégedett. „Igen, nagyon [boldog vagyok], mert az a verseny több mint nehéz volt – fogalmazott. – Kicsit küszködtem a [motor] elejével, mert sokat csúszkáltam. [Martín és Oliveira] jobb munkát végeztek nálam, úgyhogy nagyon örülök. Holnap megpróbálunk javulni.”